Κορωνοϊός: 85 άτομα εμβολιάστηκαν χθες στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Κορωνοϊός: 85 άτομα εμβολιάστηκαν χθες στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Αρκετοί είχαν κλείσει ραντεβού αλλά δεν προσήλθαν

Χθες το πρωί άρχισε να λειτουργεί και το εμβολιαστικό κέντρο που έχει στηθεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, με τα άτομα άνω των 85 ετών να φτάνουν από το πρωί για να εμβολιαστούν. Ωστόσο, υπήρξαν και ασυνεπείς, καθώς κάποιοι που είχαν κλείσει ραντεβού, τελικά δεν προσήλθαν.

Το πόσα ήταν αυτά τα κλεισμένα ραντεβού δεν μπορούσε να γίνει γνωστό χθες, αφού υπήρχε πρόβλημα στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα και έτσι όσοι προσέρχονταν, έδειχναν την ειδοποίηση που τους είχε σταλεί και στη συνέχεια καταγράφονταν τα στοιχεία τους χειρόγραφα, συνολικά πάντως εμβολιάστηκαν 85 άτομα.

Για το συγκεκριμένο, πάντως, πρόβλημα εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι θα λυνόταν εντός της ημέρας, ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, ξεκαθάρισε ότι κανένα εμβόλιο δε θα χαθεί, αφού αν κάποιος δεν προσέλθει, αυτό θα γίνει σε ένστολους.

Το «παρών» στη χθεσινή έναρξη έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, που επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα στην όλη προσπάθεια.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν καλά, με τον κόσμο να φτάνει και να ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες που του δίδονταν από το προσωπικό του Κ.Υ., ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα χρονοδιαγράμματα του εμβολιασμού θα τηρηθούν.

Όσο για τις περιπτώσεις που πολίτες δε θα προσέλθουν στο προγραμματισμένο τους ραντεβού ή δε θα περάσουν τον ιατρικό έλεγχο, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από ένστολους που έχουν ήδη καταγραφεί σε λίστα. Έτσι- ξεκαθάρισε- δε θα χαθεί καμία δόση εμβολίου και καμία εμβολιαστική ώρα του Κ.Υ. Καλαμάτας.

Σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία, ανέφερε ότι τα άτομα που φθάνουν έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας, γίνεται έλεγχος του ιστορικού υγείας, ακολουθεί η συμπλήρωση ερωτηματολογίου και έπειτα ο εμβολιασμός.

Με τη σειρά του, ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι με την παρουσία του ήθελε να δείξει ευθαρσώς ότι πρέπει να στηριχτεί η όλη προσπάθεια. Δήλωσε ακόμα χαρούμενος που το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας από την πρώτη στιγμή έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής, καθώς έχει οργανωθεί πάρα πολύ καλά.

Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, να μη χαθεί ούτε μια δόση, καθώς «όλοι γνωρίζουμε πως σε όλη την Ευρώπη έχουν σημειωθεί κάποιες δυσλειτουργίες στη ροη τροφοδοσίας από εμβόλια», ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν κυκλοφορήσουν εμβόλια κι από άλλες εταιρείες. Στόχος, όπως είπε, είναι να φτάσει η χώρα μας στα επίπεδα της ανοσίας, προκειμένου σιγά σιγά να απεμπλακούμε από την πανδημία.

Τέλος, ανέφερε ότι στις προσλήψεις που γίνονται στο πλαίσιο του covid περιλαμβάνεται και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα στηρίξει τη διεξαγωγή γρήγορων τεστ ή οτιδήποτε άλλο μαζί με τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας που είναι αρμόδιοι για την ιχνηλάτηση. Δοθείσης της ευκαιρίας, μάλιστα, ευχαρίστησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των Κ.Υ όλης της Μεσσηνίας που αυτή την περίοδο δίνουν πολύ μεγάλο αγώνα.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση