Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν και επίσημα οι εμβολιασμοί υγειονομικών στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν και επίσημα οι εμβολιασμοί υγειονομικών στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτοί θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Να θυμίσουμε εδώ ότι τα εμβόλια έφτασαν χθες στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας και σε αυτό της Καλαμάτας από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε εργαζομένους.

Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας – Δημ. Λαμπρόπουλος: «Το εμβόλιο είναι ελευθερία!»

Λίγα λεπτά μετά τις 9:30 το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί υγειονομικού προσωπικού και του αναπλ. διοικητή στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Οι τρεις πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, ο ιατρός παθολόγος, Δημήτρης Σαρμαντζής και ο αναπλ. διοικητής, Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, μετά τον εμβολιασμό του, δήλωσε σχετικά:
«Το εμβόλιο είναι ελευθερία. Η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι σε εξέλιξη. Ξεκίνησε και στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο ζήτημα ζωής αλλά είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Είναι στάση ζωής.
Σήμερα οι νοσοκομειακοί μας εμβολιάζονται.
Χαίρομαι που προχωρούν σε αυτή την υπεύθυνη στάση ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε το παράδειγμα, να εμβολιαστούμε και σιγά-σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές, έχει πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Είναι δωρεάν για τους πολίτες. Θα μας βοηθήσει μαζί με τα μέσα ατομικής προστασίας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

Σημειώνεται ότι, χθες το μεσημέρι έφτασαν τα πρώτα 100 εμβόλια στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και σήμερα και αύριο εμβολιάζονται εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Τονίζεται πως, αμέσως μετά από κάθε εμβολιασμό ο κάθε εμβολιασθείς λάμβανε μήνυμα στο κινητό του στο οποίο αναγραφόταν ο κωδικός του και τα στοιχεία του εμβολιασμού του (ώρα κτλ) καθώς και η ημερομηνία που θα του χορηγηθεί η δεύτερη δόση, σε 21 μέρες από το πρώτο εμβόλιο.