Μενέλαος Γερονικολός: «Ζητώ το άμεσο άνοιγμα της αγοράς της Μεσσηνίας»

Μενέλαος Γερονικολός: «Ζητώ το άμεσο άνοιγμα  της αγοράς της Μεσσηνίας»

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας και επιχειρηματίες του τόπου μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας και μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαου Γερονικολού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψιλάκη, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Πετρόπουλος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Κωνσταντίνα Γκλιάτα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορώνης Παναγιώτης Μαργιάννης και ο επιχειρηματίας από το Δήμο Οιχαλίας, Ηλίας Μουρούσιας.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Μεσσηνίας, να γίνει επεξεργασία και αξιολόγησή τους, προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να αναζητηθούν λύσεις.

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας ήταν ότι η τρέχουσα χρονική περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον τους και τη δυνατότητά τους να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά, δεδομένου ότι το επαναλαμβανόμενο κλείσιμό της έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων του νομού μας στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Οι έμποροι της Μεσσηνίας επανέλαβαν το πάγιο αίτημά τους για άνοιγμα της αγοράς με την τήρηση μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού, ωστόσο – εκτός αυτού- ζήτησαν επιτακτικά τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης του κλάδου τους.

Ο εμπορικός κόσμος της Μεσσηνίας ζητά γενναία επέκταση του μέτρου απαλλαγής από την καταβολή ενοικίου της επαγγελματικής τους στέγης, άμεση λύση του ζητήματος της αποπληρωμής επιταγών, κάλυψη των πάγιων αναγκών τους για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα, την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού και για τους εμπόρους, γενναία επιδότηση νέων επιχειρηματιών, χρηματοδοτικά προγράμματα για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, «κούρεμα» χρεών που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων, «άνοιγμα» των τραπεζών, ώστε να ρυθμιστούν, αλλά και να καλυφθούν οι νέες δανειακές ανάγκες του εμπορικού κόσμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστίδης παρουσίασε στον εμπορικό κόσμο της Μεσσηνίας τις προτάσεις και τις θέσεις του Κινήματος, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου, θέσεις τις οποίες έχει παρουσιάσει το προηγούμενο διάστημα, τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από στελέχη και βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου τα προβλήματα των εμπόρων της Μεσσηνίας να τεθούν και στο Κοινοβούλιο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, δήλωσε: «Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβα δεν ήταν μόνο η καταγραφή των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας. Στόχος μου είναι αυτά τα προβλήματα να αποτελέσουν το “οδηγό” μια συντεταγμένης προσπάθειας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις αναγκαίες λύσεις μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο εγώ όσο και τα στελέχη μας σε κεντρικό επίπεδο, θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις στον εμπορικό κόσμο του νομού.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή για το νομό μας είναι προφανές ότι δεν περισσεύει κανένας και μόνο με ενότητα μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας, αλλά και των εργαζομένων που απασχολούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.

Από την πλευρά μου, ζητώ το άμεσο άνοιγμα της αγοράς της Μεσσηνίας, με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού, καθώς ο νομός μας δεν παρουσιάζει επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τη Μεσσηνία και τις τοπικές οικονομίες του νομού με τους όρους που αντιμετωπίζεται η “αγορά της Ερμού”, με τους όρους που αντιμετωπίζονται οι αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων ή με τους όρους που αντιμετωπίζονται οι αγορές των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών της χώρας».

Τέλος, ο κ. Γερονικολός σημείωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα αναλάβει και για άλλους κλάδους της οικονομίας της Μεσσηνίας, τον τουρισμό, την εστίαση κ.τ.λ.