Νοσοκομείο Καλαμάτας: Με δύο εμβολιαστικά κέντρα ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί υγειονομικών

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Με δύο εμβολιαστικά κέντρα ξεκίνησαν  οι πρώτοι εμβολιασμοί υγειονομικών

Γ. Καρβέλης, διοικητής 6ης ΥΠΕ: «Στόχος το φθινόπωρο να έχουμε φτάσει σε ικανοποιητική ανοσία του πληθυσμού»

Ελένη Αλειφέρη: «Το Νοσοκομείο Καλαμάτας δε χάνει ούτε λεπτό στο δρόμο για την ελευθερία»

«Μήνυμα – κάλεσμα» στους πολίτες να εμβολιαστούν απ’ τους βουλευτές Χρυσομάλλη, Μαντά και Κρητικό

Λίγες ώρες μετά την παραλαβή των 87 «φιαλιδίων» της «Pfizer/Biotench» που αντιστοιχούν σε 435 δόσεις εμβολίων, ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. 

Χθες το πρωί το νοσηλευτικό ίδρυμα επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, μαζί με τους βουλευτές του νομού του κυβερνώντος κόμματος, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, αλλά και το βουλευτή Λακωνίας, Νεοκλή Κρητικό, που ως χειρουργός – ιατρός εκτελούσε και την εφημερία του στο νοσοκομείο. 

Ο κ. Καρβέλης, καθώς και οι βουλευτές, ενημερώθηκαν από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη για την πορεία των εμβολιασμών, αλλά και για την ανταπόκριση του νοσοκομείου στην πανδημία ως νοσοκομείο «Covid 19» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από κοινού οι προαναφερόμενοι παρακολούθησαν τη διαδικασία εμβολιασμού υγειονομικών του νοσοκομείου και συγκεκριμένα του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, της διευθύντριας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας “Covid 19”, Αγγελικής Γιαμαρέλου, καθώς και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ιωάννας Κουτσομύτη. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα είναι μόνιμα και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κατά τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Γ. Καρβέλης: «Φόρος τιμής της Πολιτείας η έναρξη των εμβολιασμών από τους υγειονομικούς»

Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη και αφού παρακολούθησαν τη διαδικασία εμβολιασμού, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ μιλώντας στα ΜΜΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, τόσο στη χώρα όσο και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία χθες άρχισε ο εμβολιασμός και στα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας, Σπάρτης, Μολάων, Τρίπολης, αλλά και Κυπαρισσίας και Καλαμάτας. Ο κ. Καρβέλης τόνισε ότι αποτελεί «φόρο τιμής» της ελληνικής Πολιτείας το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τους υγειονομικούς, όλους αυτούς τους ανθρώπους που από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης». 

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα εμβολιαστικά κέντρα και της περιοχής μας είναι πανέτοιμα για να ξεκινήσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα του γενικού πληθυσμού, που αναμένεται στις 20 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τα αναλώσιμα των εμβολίων, ενώ χαρακτήρισε και επαρκή τα εμβολιαστικά κέντρα στην περιοχή, διευκρινίζοντας ότι και τα δύο εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου θα είναι μόνιμα και θα συνεισφέρουν στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. 

Κλείνοντας, εκτίμησε ότι με βάση το σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος ευελπιστεί στα τέλη του φθινοπώρου να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και να υπάρχει ικανοποιητική ανοσία στον κορωνοϊό.

Ελένη Αλειφέρη: «Το Νοσοκομείο Καλαμάτας δε χάνει ούτε λεπτό στο δρόμο για την ελευθερία»

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, εξέφρασε ευχαριστίες στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ, καθώς «λύνει» προβλήματα όποτε χρειάζεται, ενώ συμφώνησε ότι δικαίως η Πολιτεία επέλεξε τους υγειονομικούς ως πρώτους στον εμβολιασμό, καθώς όλη η κοινωνία αναγνωρίζει το έργο τους τον τελευταίο χρόνο. 

Αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «δε χάνεται ούτε λεπτό στο δρόμο για την ελευθερία», εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την εξέλιξή του. Παράλληλα, σημείωσε ότι το ποσοστό των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν ξεπερνά το 70% στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Τέλος, απαντώντας και σε ερώτηση, σημείωσε ότι από το φθινόπωρο το νοσοκομείο έχει ανταποκριθεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα στη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, εκφράζοντας και τις ευχαριστίες της προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής & της ΜΕΘ «Covid 19».

Κάλεσμα βουλευτών στους πολίτες για τον εμβολιασμό

Το δικό τους κάλεσμα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυναν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκαν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Πρώτος, «φιλοξενούμενος» ως Λάκων βουλευτής, αλλά «οικοδεσπότης» στο νοσοκομείο ως εφημευρεύων ιατρός, ο Νεοκλής Κρητικός ευχήθηκε να προχωρήσει ο εμβολιασμός «δυναμικά», όπως έχει σχεδιαστεί, και όλοι μαζί το καλοκαίρι να έχουμε αφήσει πίσω την πανδημία.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε ότι το «όπλο» απέναντι στον «πόλεμο» που ζούμε τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε και είναι στο χέρι μας, ή συγκεκριμένα στο «μπράτσο μας», να το πάρουμε και να βγούμε νικητές. Σημείωσε, δε, ότι είναι κατανοητή η αγωνία των πάντων να γίνει γρήγορα και σωστά ο εμβολιασμός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο έχουν εξετάσει διάφορα σενάρια, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο εμβολιασμός θα προχωρήσει και πιο γρήγορα του αναμενομένου. Το σημαντικό, υπογράμμισε κλείνοντας, είναι να πάρουμε όλοι το «όπλο» στο «μπράτσο» μας, κάτι που θα μας οδηγήσει νωρίτερα στην «Ελευθερία».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, χαρακτήρισε το εμβόλιο ως το «δώρο» της επιστημονικής κοινότητας στην ανθρωπότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά αναγκαίος για να αφήσουμε πίσω τον «εφιάλτη» που ζούμε, αναγκαίος για να «πάρουμε πίσω τη ζωή μας» και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Επίσης, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο νοσοκομείο, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τη «μάχη» που δίνει τον τελευταίο χρόνο, ενώ εξήρε και το έργο της διοίκησης και της 6ης ΥΠΕ, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο σύνολο των ανθρώπων που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» στο χώρο της υγείας.

Άφοβα οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιαστούν

Τελευταίοι μεν, αλλά στέλνοντας τα πιο σημαντικά μηνύματα, μίλησαν χθες υγειονομικοί που ήδη έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Με το μήνυμα του Ιπποκράτη «Ωφελέειν, μη βλάπτειν», ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, κάλεσε άφοβα όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν. Επίσης, σημείωσε ότι τα οφέλη που έχει ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγαλύτερα από τους όποιους κινδύνους.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της ΜΕΘ, Αγγελική Γιαμαρέλου, επισήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι μια ιατρική πράξη που άλλαξε πορεία νοσημάτων, το ίδιο ευελπιστεί να γίνει και με αυτό το εμβόλιο, αφήνοντας πίσω τον ιό που «ταλαιπωρεί» ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ιδιαίτερα χαρούμενη αλλά και αισιόδοξη, δήλωσε και η προϊσταμένη της νοσηλευτικής κλινικής «covid 19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ιωάννα Κουτσομύτη, μόλις λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της. Τόνισε ότι κάνοντας αυτό το εμβόλιο, σύντομα θα αφήσουμε πίσω τον «εφιάλτη» που ζούμε και θα ξαναγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας.