Ο καιρός αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 27/01/2021 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής κατά διαστήματα.

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 67 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΒΔ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΒΔ άνεμο.

Στους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα και ανάλογα με την ύπαρξη ή όχι υετού, ενδέχεται να κατέβουν και κάτω από τα 700μ. Προσοχή στις κινήσεις του οδικού δικτύου πάνω από αυτά τα υψόμετρα.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/