«Παρέα με τα Παιδικά Χωριά SOS» στην ΕΡΤ Καλαμάτας

«Παρέα με τα Παιδικά Χωριά  SOS» στην ΕΡΤ Καλαμάτας

Την εκπομπή «Παρέα με τα Παιδικά Χωριά SOS» θα παρουσιάζουν κάθε δεύτερη Παρασκευή στη 1.30 μετά το μεσημέρι τα Κέντρα Επαγγελματικής & Οικογενειακής Υποστήριξης και Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΕΡΤ Καλαμάτας. Κατά την εκπομπή θα συζητούνται θεματικές που απασχολούν τους γονείς σήμερα από τους επαγγελματίες των κέντρων, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό, λογοθεραπεύτρια και εργασιακή σύμβουλο.

«Τα τελευταία 12 περίπου χρόνια που λειτουργούν τα δύο Κέντρα στην πόλη της Καλαμάτας», όπως σημειώνεται, «προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Μέσα από υπηρεσίες όπως συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη, ειδική μαθησιακή, λογοθεραπεία, επαγγελματική συμβουλευτική, καθώς και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, γονείς και παιδιά έχουν τη δυνατότητα να λάβουν βοήθεια και μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο παρέμβασης, να υποστηριχθεί πολύπλευρα η οικογένεια που αναζητά στήριξη. 

Οι βασικοί άξονες που θα κινηθούν οι θεματικές αφορούν στις βασικές ανάγκες του παιδιού, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο γονέας ως προς το ρόλο του, θέματα ειδικής αγωγής και λόγου, γονέας και εργασία».