Θ. Βασιλόπουλος: Το 2021 έτος μεγάλων έργων για τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Θ. Βασιλόπουλος: Το 2021 έτος μεγάλων έργων για τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τους δημότες

Σε μία λιτή τελετή, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας ΔΕΥΑ Καλαμάτας, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Κώστα Αθανασόπουλου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του διευθυντή και του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων.

Μιλώντας για τη νέα χρονιά, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που η ΔΕΥΑΚ έχει μπροστά της, αλλά και στα σπουδαία και μεγάλα έργα που είτε υλοποιούνται είτε έχουν δρομολογηθεί. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις διεκδικήσεις χρηματοδότησης που μόνο το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν τα 30.000.000 ευρώ.

Ο Θ. Βασιλόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσής του, τονίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή με πράξεις και όχι με λόγια.

Κλείνοντας αναφορά έκανε και στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Παναγιώτη Κουφαλάκο, ο οποίος πρόσφατα υπέβαλε την παραίτησή του για να συνταξιοδοτηθεί, εστιάζοντας στη διαδρομή του στην Επιχείρηση και ζητώντας το επόμενο διάστημα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, να υπάρξει μέριμνα από το Δ.Σ. προκειμένου να τιμηθεί για τις υπηρεσίες του προς τη ΔΕΥΑΚ.

Ευχές, με αναφορές στο έργο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας αλλά και στους στόχους που έχουν τεθεί, έκανε ο πρόεδρός της Κώστας Αθανασόπουλος, ενώ τις δικές τους ευχές έδωσαν ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Παναγιώτης Κουφαλάκος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σταμάτης Μπεχράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των μεγάλων έργων που έχουν δρομολογηθεί είναι: Ο διαγωνισμός αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τοπικής Κοινότητας Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.  Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για την περιοχή που θα εκσυγχρονίσει την προμήθεια νερού για την πόλη της Καλαμάτας.

Επίσης, το σύστημα τηλεδιαχείρισης που αξιοποιεί στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες για τον εντοπισμό των όποιων προβλημάτων παρουσιάζει το δίκτυο, με στόχο την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, με τη δραστική μείωση του νερού που χάνεται από διαρροές, την εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων στη διαχείριση και αντιμετώπιση των βλαβών, που θα αντιμετωπίζονται πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος, υπάρχει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας (β’ φάση) και συνολικού μήκους 25,5 χιλιομέτρων, αλλά και η επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων.
Α.Π.