Ανησυχία προκαλούν τα 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Στο «κόκκινο» η Πελοπόννησος

Ανησυχία προκαλούν  τα 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Στο «κόκκινο» η Πελοπόννησος

Ανησυχητική αύξηση στην καθημερινή «ροή» των κρουσμάτων στη Μεσσηνία σημειώθηκε χθες, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στο νομό 10 νέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονται απ’ την περιοχή των Γαργαλιάνων, όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο, ενώ δεν αποκλείεται και τις επόμενες μέρες να δούμε νούμερα ανάλογα με τα σημερινά.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι αρκετοί γειτονικοί νομοί, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της Πελοποννήσου, είναι στο «κόκκινο», δείχνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εγρήγορση για να αποφύγει η Μεσσηνία τα χειρότερα…

Σήμερα, στην περιοχή της Τριφυλίας θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όπου θα κάνει μαζικούς μοριακούς ελέγχους PCR στο Α.Τ. Κυπαρισσίας, στο Πυργάκι αλλά και στη Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων. Χθες πραγματοποίησαν 130 rapid test στην περιοχή των Φιλιατρών και ήταν όλα αρνητικά. Συνολικά σε όλη τη Μεσσηνία διενεργήθηκαν περίπου 350 τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και βρέθηκε ένα ακόμα θετικό στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το οποίο συνδέεται με κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Για την ώρα, πάντως, είναι θετικό το γεγονός ότι η αύξηση που παρουσιάζεται στον αριθμό των κρουσμάτων δεν έχει επιφέρει μεγαλύτερη πίεση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην κλινική «covid19» νοσηλεύονται 10 ασθενείς και δύο είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Εξίσου ανησυχητική με την αύξηση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία ήταν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα στη χώρα χθες. Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000, φτάνοντας συγκεκριμένα τα 2.148, με την Αθήνα να καταγράφει ρεκόρ με πάνω από 1.000. Επίσης, κατέληξαν ακόμα 22 συμπολίτες μας, ενώ συνεχίζεται και η ανοδική πορεία στους διασωληνωμένους, που ανέρχονται σε 357.

Πλησιάζουν τις 10.000 οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία

9.481 είναι οι εμβολιασμοί που είχαν γίνει στη Μεσσηνία μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί 6.420 πολίτες, εκ των οποίων οι 3.061 και με τις δυο δόσεις. Από τον προσεχή μήνα αναμένονται στη χώρα μας περισσότερες δόσεις εμβολίων και έτσι το εμβολιαστικό πρόγραμμα να ανεβάσει ταχύτητα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπολογίζουν ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού.