Νέο απολυμαντικό σκεύασμα από την Callicounis Health Cosmetics

Νέο απολυμαντικό σκεύασμα από την Callicounis Health Cosmetics

Με υψηλή τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στη διαδικασία μεταποίησης αλκοολούχων διαλυμάτων με καθαρή αιθυλική αλκοόλη από δημητριακά, η Callicounis Health Cosmetics ολοκληρώνει την ανάπτυξη του Alpha-Protect Group με ένα νέο καινοτόμο, ασφαλές και υψηλής αντιμικροβιακής αξίας δραστικό αντισηπτικό και απολυμαντικό σκεύασμα πολλαπλών χρήσεων, το οποίο παράγεται στο νέο, σύγχρονο εργοστάσιό της.

Το νέο σκεύασμα Alpha-Protect Advanced, λοιπόν, είναι ειδικά σχεδιασμένο για απολύμανση και καθαρισμό επιφανειών, με δραστική ουσία την καθαρή αιθυλική αλκοόλη από δημητριακά σε ποσοστό 80% και επιπλέον εμπλουτισμένο με μη επιβλαβή ιοκτόνα συστατικά. Δεν περιέχει χλώριο, αμμωνία, φαινόλες και αλδεύδες, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες δευτερογενείς παρενέργειες. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε καθαρή αιθυλική αλκοόλη και της υψηλής του πτητικότητας, στεγνώνει άμεσα και χωρίς στίγματα, κηλίδες η οποιοδήποτε άλλο υπόλειμμα.

Το σκεύασμα Alpha-Protect Advanced ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε από το εξειδικευμένο εργαστήριο QACSLAB, με δεύτερο επίπεδο πιστοποίησης τον αρμόδιο Εθνικό Φορέα Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σύμφωνα με τις μελέτες αποτελεσματικότητας και διαδραστικότητας με παθογόνα μικρόβια, βακτηρίδια και ιούς, η δραστικότητα του σκευάσματος είναι ισχυρή σε ποσοστό τουλάχιστον 99,999% με χρόνο επαφής 30 δευτερολέπτων. Είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1276/2019, για πλήρη απολύμανση επιφανειών και σκευών για οικιακή χρήση, για επαγγελματικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις Επίσης, είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 13697/2015 + Α1 2019, για πλήρη απολύμανση μη πορωδών επιφανειών και ανοξείδωτων κατασκευών σε επαφή με τρόφιμα, ενώ είναι ελληνικό προϊόν.

Διαδικασίες καθαρισμού
Οι δε διαδικασίες καθαρισμού λαμβάνουν χώρα πριν από την απολύμανση και συνίστανται στη μηχανική απομάκρυνση οργανικών & ανόργανων ρύπων, όπως της σκόνης, από μία επιφάνεια ή ένα εργαλείο, με αποτέλεσμα τη μείωση του μικροβιακού φορτίου. Ακολουθεί η απολύμανση, που είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η αδρανοποίηση ή καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών και σε μεγάλο ποσοστό των πιο ανθεκτικών τους μορφών, με χημικές ουσίες (αλκοόλη) ή φυσικές μεθόδους (θερμοκρασία), σε αντικείμενα, εργαλεία και επιφάνειες.

Θα πρέπει να καταρτίζεται για κάθε εγκατάσταση ένα μόνιμο πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι όλοι οι χώροι, τα σημεία επαφής και οι επιφάνειες που αγγίζουμε πιο συχνά με τα χέρια και που είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί, είναι καταγεγραμμένοι.

Τα σημεία που αποτελούν δευτερογενείς εστίες μόλυνσης και θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται προσεκτικά, είναι κυρίως τα πόμολα, οι χειρολαβές, τα κουμπιά των ανελκυστήρων, οι διακόπτες για τα φώτα, τα χερούλια των ντουλαπιών, η βρύση, τα τραπέζια, οι πάγκοι και τα ηλεκτρονικά. Επίσης, τα δάπεδα, οι τοίχοι, οι οροφές, οι πάγκοι εργασίας, τα ράφια, τα καρότσια, τα καλάθια, τα ασανσέρ, οι κουπαστές σκάλας, οι συσκευές τηλεφώνου και τα πληκτρολόγια, συμπεριλαμβάνονται ανελλιπώς στον τακτικό καθαρισμό.

Όραμα μας είναι η διασφάλιση της ανάπτυξης της εταιρείας μας, ως πρωτοπόρου μονάδας παραγωγής βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, καθώς και προϊόντων στοχευμένης θεραπευτικής παρέμβασης και προστασίας, όπως βιοκτόνων αντισηπτικών και απολυμαντικών σκευασμάτων.

Βασίλειος Καλλικούνης