Η «CALLICOUNIS HEALTH COSMETICS» δημιουργεί μονάδα παραγωγής αντισηπτικών -καλλυντικών και βιοκτόνων-απολυμαντικών

Η «CALLICOUNIS HEALTH COSMETICS» δημιουργεί μονάδα παραγωγής αντισηπτικών -καλλυντικών και βιοκτόνων-απολυμαντικών

Η αντιμετώπιση της κατάστασης της χώρας λόγω της πανδημίας του covid-19, με την οικονομική κρίση επί θύραις, απαιτεί σοβαρότητα, συνέπεια και πειθαρχία από όλους. Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του covid-19, τα «Αποστακτήρια Καλλικούνη» προσήλθαν στο προσκλητήριο της κυβέρνησης και κατέθεσαν τη διαθεσιμότητά τους να ενισχύσουν το αμυντικό οπλοστάσιο της χώρας, παρασκευάζοντας και εμφιαλώνοντας αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

Το σκεύασμα «Alpha Protect», που εμπεριέχει 70% αρίστης ποιότητας αιθυλική αλκοόλη από δημητριακά, ποσότητα γλυκερόλης και υπεροξειδίου του υδρογόνου, είναι αλκοολούχο διάλυμα με ήπια αντισηπτική δράση, ενώ το σκεύασμα «Alpha Protect» με 80% ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης είναι βιοκτόνο αντισηπτικό, σύμφωνα πάντα με την προτεινομένη οδηγία παρασκευής αντισηπτικών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με αποτέλεσμα την παράδοση από την «Callicounis Health Cosmetics» στη διάθεση των πολιτών ασφαλών σκευασμάτων, υψηλής αντιμικροβιακής και αντισηπτικής αξίας.

Στο σύγχρονο χημικό εργαστήριο της εταιρείας μας εφαρμόζουμε μεθόδους εντατικής απομόνωσης και παραλαβής πολυφαινολών και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών από φυτικές α΄ ύλες, καθώς και μεθόδους ταυτοποίησης και προσδιορισμού, όλων των πολύτιμων ενώσεων που απαντώνται στα φυσικά αιθέρια έλαια και στα εκχυλίσματα.

Στο βασικό εργαστηριακό εξοπλισμό μας περιλαμβάνονται: αέριος χρωματογραφία, υγρή χρωματογραφία, φασματοσκοπία μάζας και φασματοφωτόμετρο ορατού-υπεριώδους.

Οι μέθοδοι εκχυλίσεων που χρησιμοποιούμε, διακρίνονται εις αυτές με εκχυλίσεις με διαλύτες, όπως και εις αυτές με υπερκρίσιμες εκχυλίσεις με CO2.

Η εταιρεία μας διαθέτει πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στη μεταποίηση της αιθυλικής αλκοόλης και στην επεξεργασία υψηλόβαθμων διαλυμάτων της, διαθέτοντας σύγχρονο εργοστάσιο με πέντε γραμμές παραγωγής, πλήρως εξοπλισμένο χημείο με δύο χημικούς και πολύχρονη εμπειρία στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, καλύπτοντας και όλες τις τεχνικές ανάλυσης.

Μετά τη δραματική επιδείνωση της πανδημίας και της απόλυτης εφαρμογής του «Lockdown», με συστηματική προσπάθεια, αυτοπειθαρχία και υπερβαίνοντες εαυτούς δρομολογήσαμε την ανέγερση νέας πρότυπης μονάδας παραγωγής και τυποποίησης αλκοολούχων αντισηπτικών διαλυμάτων και βιοκτόνων-απολυμαντικών.

Ο αρμόδιος φορέας για την πιστοποίηση των προδιαγραφών των αντισηπτικών προϊόντων και της καταλληλότητας των εγκαταστάσεων των μονάδων που σκοπεύουν να ασχοληθούν με την παραγωγή αντισηπτικών και βιοκτόνων απολυμαντικών, είναι ο ΕΟΦ, στον οποίον αποτάθηκε και η εταιρεία μας για αδειοδότηση.

Έχουμε λάβει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας από τη διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εν συνεχεία προχωρήσαμε στην εναρμόνιση της συμβατότητας των προβλεπόμενων από τον ΕΟΦ προδιαγραφών με τα δεδομένα της παραγωγικής μας μονάδας, όπως και στον έλεγχο των διαδικασιών κατά τη ροή παραγωγής, τυποποίησης και αποθήκευσης του έτοιμου προϊόντος, συλλέγοντας δείγματα από όλα τα στάδια, για την καθημερινή ενημέρωση των αρχείων με στοιχεία της παραγωγής που είναι αναγκαία για τις πάσης μορφής πιστοποιήσεις.

Η δραστική ουσία είναι η μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη 96% κατ’ όγκο.

Ο λεπτομερειακός αυτός έλεγχος και η προσαρμογή των διαδικασιών της παραγωγής μας στις προδιαγραφές του ΕΟΦ διήρκεσε τρεις μήνες, ενώ μετά ακολούθησε επιθεώρηση της νέας μας μονάδας στην Καλαμάτα από κλιμάκιο του ΕΟΦ. Μετά την επιτυχή κατάληξη, μας χορηγήθηκαν οριστικές άδειες δυνατότητας παραγωγής αλκοολούχων αντισηπτικών και βιοκτόνων αντισηπτικών, καθώς και οι σχετικές άδειες για την κυκλοφορία τους.

Μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση για την αντιμετώπιση μίας μέτριας πανδημίας, οι επαΐοντες στα θέματα της υγειονομικής κρίσης, αλλά και πολλοί οικονομολόγοι μιλούν για την προσαρμογή της κοινωνίας σε νέα δεδομένα. Τα ερωτήματα που ανέκυψαν από τους απλούς πολίτες, αλλά και από διακεκριμένους επιστήμονες στην παρούσα χρονική περίοδο, ήταν πολλά, με τις απαντήσεις πολλές και αντιφατικές και την επιστροφή στην κανονικότητα να είναι μία κατάσταση αμφίβολη, αφού πλέον αλλάζουν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής αναφοράς με αμφίβολη την αξιοπιστία τους, ενώ το παρατεταμένο lockdown των επιχειρήσεων, χωρίς αποτελεσματικό σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, φαίνεται να οδηγεί, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, σε προβληματικές καταστάσεις τις οικονομίες των κρατών, κυρίως εκείνων που το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ τους στηρίζεται στην παροχή υπηρεσιών.

Η πανδημία και η πιθανότητα ευρείας εξάπλωσης του κορωνοϊού επέβαλαν την καραντίνα, την κοινωνική αποστασιοποίηση και την αυτοαπομόνωση, ως μέτρο επιδημιολογικής επιτήρησης για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της απειλής.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο «εγκλεισμός» λειτουργεί ως έλλειψη οξυγόνου και δεδομένου ότι οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και, ως εκ τούτου, αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και την ύπαρξή μας μέσω της συνύπαρξης και συσχέτισης με άλλους ανθρώπους, τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού επικεντρώθηκαν στην κατάπνιξη των απαγορευόμενων αντανακλαστικών που σχετίζονται με την κοινωνικοποίηση, όπως της αγκαλιάς, της χειραψίας, της εγγύτητας και της συνύπαρξης σε μικρή απόσταση.

Καλούμαστε να οργανώσουμε πλέον διαφορετικά τη συμπεριφορά μας για την πληρέστερη προστασία μας.

Τα αντισηπτικά είναι πολλαπλής στόχευσης και αποτελούν ασπίδα προστασίας και αποτροπής εισόδου του κορωνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό, η οποία εξασφαλίζεται με μία απλή επάλειψη των χεριών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ασφαλή αντισηπτικά, εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από τους αρμόδιους και μόνον φορείς, εν προκειμένω τον ΕΟΦ.

Το τρέχον καλοκαίρι τα μέτρα πρόληψης και αποτροπής της προσπέλασης του Covid-19 είναι αυστηρά και πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια, ούτως ώστε να μηδενιστούν οι λόγω κορωνοϊού εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Θα πρέπει να μεταδώσουμε στο σύνολο του πλανήτη την εικόνα μίας συντεταγμένης και υπεύθυνης χώρας, που μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει ότι κατά τη μετάβαση σε αυτή των επισκεπτών της, για επαγγελματικούς ή για λόγους αναψυχής, δε θα αντιμετωπίσει εκπλήξεις ή δυσάρεστες καταστάσεις. Θα ολοκληρώσουν δε τις διακοπές τους ή το εμπορικό τους ταξίδι στην Ελλάδα μας με τις καλύτερες των εντυπώσεων, δεδομένου ότι συνεργάζεται για την πιστή τήρηση των κυβερνητικών οδηγιών και την επίτευξη του άρτιου αποτελέσματος το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Βασίλειος Καλλικούνης