Δεν ανιχνεύτηκε κορωνοϊός στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας

Δεν ανιχνεύτηκε κορωνοϊός στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας

Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από φρεάτιο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2. Το δείγμα ελήφθη στις 25 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31042027 δείγμα από φρεάτιο του Βιολογικού «δεν ανιχνεύθηκε» SARS-CoV-2». Ασφαλώς και το παραπάνω αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό και απόρροια της γενικά καλής επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η Καλαμάτα.

Χθες ανακοινώθηκαν δύο (2) νέα κρούσματα, κανένα προχθές στη Μεσσηνία, από τη στιγμή που τις προηγούμενες μέρες υπήρξε κάποια ανησυχία με την ανακοίνωση είκοσι (20).

Γενικότερα συνεχίζονται από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και αυτή την εβδομάδα οι επιτόπιοι υγειονομικοί έλεγχοι με rapid test σε χωριά της Μεσσηνίας. Αύριο, από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούνται τεστ στο κοινοτικό κατάστημα της Θουρίας. 

Επίσης, νοσηλευτές των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία διενεργούν τεστ στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8.30 το πρωί έως και τις 3.30 μετά το μεσημέρι.