Φιλιατρά: Mε κατάνυξη και τήρηση των μέτρων ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

Φιλιατρά: Mε κατάνυξη και τήρηση των μέτρων  ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

Λιτός, με κατάνυξη και ευλαβική τήρηση των έκτακτων μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού, ήταν χθες ο εορτασμός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπου του Θαυματουργού στα Φιλιατρά. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου της πόλεως των Φιλιατρών. 

Προσκυνητές κάτοικοι των Φιλιατρών και της γύρω περιοχής μετέβησαν στο ναό φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις, όπου άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη του Αγίου, ενώ προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα Του, ζητώντας τη βοήθεια και χάρη Του, καθώς και με ικεσίες για να προσφέρει ξανά στην περιοχή και τον κόσμο ολόκληρο προστασία και σωτηρία από την πανδημία. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ, Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Δημήτρης Ροΐδης, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Αντώνης Βλάχος, Δημήτρης Στριμπάκος, Νίκος Φρούσος, Μαρία Παναγοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Παναγιώτης Τσαφαράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Κοροβίλας, Γιάννης Κατσούλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Σταματία Αλεξοπούλου, η γενική γραμματέας Δήμου Τριφυλίας Μαρία-Μερόπη Μυλωνά, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών Διονύσης Καραβίτης, η διοικήτρια του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας με αρμοδιότητα την ΑΟΜ Κυπαρισσίας, Δημήτρης Λαμπρόπουλος και ο διοικητικός διευθυντής της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Θεόδωρος Ντέντες. 

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και «ο Άγιος Χαράλαμπος να συνεχίσει να προστατεύει και να δίνει φως και δύναμη στην υπέροχη πόλη των Φιλιατρών». 

Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ευχήθηκε «χρόνια πολλά, ο Άγιος Χαράλαμπος να σκέπει και να προστατεύει, όπως η παράδοση το πιστεύει και υπάρχει και να συνεχίζει αυτή η περιοχή να προκόβει, και βέβαια ο Άγιος Χαράλαμπος να βοηθήσει να φύγουμε γρήγορα από αυτή την πανδημία, μιας και η Εκκλησία μας πιστεύει ότι έχει αυτή τη χάρη από τον Θεό να βοηθάει». 

Σε μήνυμα του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, μετά τα χρόνια πολλά, τονίζεται: «Βοήθειά μας ο Άγιος Χαράλαμπος, που η πορεία της ζωής του πρέπει να αποτελεί αιώνιο δίδαγμα προσφοράς για όλους εμάς τους Χριστιανούς. Είθε να γίνει εμπνευστής και συνοδοιπόρος και της δικής μας ζωής, καθοδηγώντας τα βήματά μας!».