Μειωμένα τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, εν αντιθέσει με την υπόλοιπη χώρα

Μειωμένα τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, εν αντιθέσει με την υπόλοιπη χώρα

Οι μεταλλάξεις προκαλούν ανησυχία και ο εφησυχασμός μπορεί να αποβεί μοιραίος

Εν αντιθέσει με τη νέα ανησυχητική αύξηση στη χώρα και σε σχέση με την αντίστοιχη «εικόνα» της περασμένης εβδομάδα, στο Νομό Μεσσηνίας παρουσιάζεται ύφεση στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Ένα νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στο νομό χθες Τετάρτη, ενώ της Υπαπαντής είχαν επιβεβαιωθεί τρία. Παράλληλα, θετικά είναι τα νέα που έρχονται και από τους μαζικούς ελέγχους με rapid test που πραγματοποιούν σ’ όλη τη Μεσσηνία κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Κ.Υ. Καλαμάτας. Χθες πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 400 τεστ και ήταν όλα αρνητικά. Αξίζει να επισημάνουμε ότι μεταξύ αυτών 220 έγιναν στη Θουρία, όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε υπάρξει αύξηση, ενώ 90 έγιναν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου καθημερινά 8.30 π.μ. με 3:30 μ.μ. όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει δωρεάν «rapid test» για τον κορωνοϊό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας η κατάσταση παραμένει σταθερή και εξακολουθούν να νοσηλεύονται 16 ασθενείς στην κλινική «Covid 19» και δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα, οι ειδικοί εφιστούν τη μέγιστη προσοχή όλων των πολιτών, καθώς υπάρχει ανησυχία τόσο για τις μεταλλάξεις που φαίνεται πως κάνουν το ιό πιο μεταδοτικό όσο και για το γεγονός ότι, όπως είδαμε τις προηγούμενες εβδομάδες, μπορεί εύκολα να υπάρξει νέα «έξαρση».

Την ίδια στιγμή για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τετραψήφιος ήταν ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα. Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 1.151, καθώς και 27 ακόμα θάνατοι. 246 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ απέραντη θλίψη και μεγάλη ανησυχία στο πανελλήνιο προκάλεσε ο χαμός 16χρονης που είχε κορωνοϊό στη Θήβα.

Ευχαριστίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρούπρος το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Συνάντηση στο γραφείο της Διοίκησης του Γ.Ν. Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της διοικήτριας Ελένης Αλειφέρη και της προέδρου και αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου του Τμήματος Καλαμάτας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η πρόεδρος Δήμητρα Ψαρούλη και η αντιπρόεδρος Χρυσούλα Γεωργακαράκου προσέφεραν στη διοικήτρια αναμνηστικό δώρο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών για τις υπηρεσίες προς τον άνθρωπο.

Το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλαμάτας ένιωσε την υποχρέωση να απευθύνει δημόσια ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς όλο το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο δίνει καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για το λόγο αυτό αφιέρωσαν το φετινό φλουρί της βασιλόπιτας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στο σύνολο του δυναμικού του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Με τη σειρά της η κα Αλειφέρη ευχαρίστησε το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη προς το προσωπικό των νοσοκομείων, κυρίως σε μία τέτοια πρωτοφανή συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας.

Του Κώστα Γαζούλη