Πέντε κρούσματα και χθες στη Μεσσηνία που για την ώρα …«αντιστέκεται»

Πέντε κρούσματα και χθες στη Μεσσηνία  που για την ώρα …«αντιστέκεται»

Ακόμα 330 μοριακοί έλεγχοι έγιναν χθες στους Γαργαλιάνους, αναμένονται τα αποτελέσματα

Πέντε ήταν και χθες τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν τους εκτεταμένους ελέγχους. Στους Γαργαλιάνους, όπου τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε διασπορά του ιού, διενεργήθηκαν ακόμα 330 μοριακά τεστ. Τα αποτελέσματα όσων έγιναν την Τετάρτη αναμένονταν χθες αργά το βράδυ, ενώ αυτών που έγιναν χθες πρόκειται να γίνουν γνωστά το απόγευμα του Σαββάτου. 

Εκτός των μοριακών ελέγχων, συνεχίστηκαν και τα τεστ ταχείας ανιχνεύσεως στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, αλλά και στον καταυλισμό Ρομά στην Αγία Τριάδα. Συνολικά έγιναν περίπου 200 «rapid test» και όλα ήταν αρνητικά. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κ.Υ. Μελιγαλά βρέθηκαν 2 θετικά κρούσματα και πρόκειται κι εκεί τις επόμενες ημέρες να γίνουν μαζικοί έλεγχοι.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων και στη Μεσσηνία τις τελευταίες μέρες, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περισσότερες νοσηλείες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην κλινική «Covid19» μέχρι χθες το απόγευμα νοσηλεύονταν 9 ασθενείς, ενώ 2 ακόμα βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Εν αντιθέσει με την «καλή» σε γενικές γραμμές εικόνα της Μεσσηνίας, η πανδημία στη χώρα δε φαίνεται να περιορίζεται. Χθες ανακοινώθηκαν 1.784 νέες μολύνσεις, ενώ σημαντικά αυξήθηκε και ο αριθμός των θανάτων, καθώς κατέληξαν ακόμα 39 ασθενείς από τις επιπλοκές της νόσου. Ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός είναι ότι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται πλέον σε 367, ενώ ελάχιστες είναι οι εναπομείνασες κλίνες σε μονάδες εντατικής στην Αττική. 

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το αυστηρό «lockdown» στην πρωτεύουσα θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα.

Στο μεταξύ, κανονικά εξελίσσεται και το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Μεσσηνία. Οι συνολικοί εμβολιασμοί ξεπέρασαν τους 10.000 και έφτασαν μέχρι και το βράδυ της 24ης/2 τους 10.336. 6.795 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και 3.541 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.