Τεράστια πινακίδα στην Κυπαρισσία, τεράστιος κίνδυνος και όχι μόνο…

Τεράστια πινακίδα στην Κυπαρισσία,  τεράστιος κίνδυνος και όχι μόνο…

Πινακίδα τεραστίων διαστάσεων τοποθετήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο πεζοδρόμιο της συμβολής τον οδών Ελ. Βενιζέλου και Πονηροπούλου, δίνοντας πληροφορίες κατεύθυνσης και χιλιομετρικές αποστάσεις Κοινοτήτων.

Η θεόρατη αυτή πινακίδα τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση παλαιότερων στο ίδιο σημείο. Αντικρίζοντάς την, ωστόσο, προκαλούνται αντιδράσεις τόσο για τις διαστάσεις και την επικινδυνότητά της όσο και για τις αναληθείς χιλιομετρικές αποστάσεις που αναγράφονται και τις ελλείψεις Κοινοτήτων που δεν αναγράφονται.

Πολλά δε είναι τα ειρωνικά έως και καυστικά σχόλια στα social media. Αντιγράφουμε από το facebook: «Μια φορά να γίνει κάτι… και να γίνει σωστά!!!!! Αν το πληρώναμε από την τσέπη μας, θα προσέχαμε και θα διαλέγαμε μια πινακίδα διαστάσεων μετρίου μεγέθους και όχι μια τεράστια αντιαισθητική, σε μια διασταύρωση που η προηγουμένη ήταν το 1/3 αυτής.

Θα αναγράφαμε ΟΛΑ τα χωριά της εν λόγω κατεύθυνσης… Θα τα αναγράφαμε με τη σειρά που θα τα συναντούσαμε για να βοηθήσουμε τον ταξιδιώτη. Άραγε, με ποιο κριτήριο μπήκε αυτή η σειρά και με ποιο κριτήριο κάποια δεν αναγράφονται  (Στασιό – Ξηρόκαμπος); Ας σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα…!».

Οι πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης έχουν σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τον ΚΟΚ ρητά οριζόμενες προδιαγραφές, διαστάσεις, χρώματα κ.τ.λ. και τοποθετούνται επίσης σύμφωνα με το νόμο. Η συγκεκριμένη, άραγε, πληροί, έστω και στο ελάχιστο, τις απαιτήσεις του νόμου;