Το lockdown έφερε σκουπίδια στις παραλίες από τους… «εκδρομείς»

Το lockdown έφερε σκουπίδια  στις παραλίες από τους… «εκδρομείς»

Γεμάτο σκουπίδια και το πάρκο του Αλμυρού 

Με σκουπίδια έχει γεμίσει η παραλία κάτω από το Πάρκο του Αλμυρού, αλλά και η παιδική χαρά που βρίσκεται εντός, καθώς το lockdown έχει οδηγήσει πολύ κόσμο στην ύπαιθρο, όχι για άσκηση, αλλά για έναν καφέ, ακόμα και πρόχειρο φαγητό, και λίγη κουβεντούλα με ένα φίλο, συγγενή ή γνωστό.

Κυρίως πλαστικά κύπελλα του καφέ και κουτάκια από αναψυκτικά βρίσκονται διάσπαρτα στην παραλία. Ακόμα και πλαστικά μαχαιροπίρουνα είναι πεταμένα στα χαλίκια από κάποιους που έκαναν το πρόχειρο πικ νικ τους, αλλά τα σκουπίδια τους τα άφησαν εκεί, χωρίς καμία ενοχή.

Αν πάλι υπάρχουν εγκαταστάσεις επιχείρησης που είναι κλειστή λόγω χειμώνα ή λόγω των περιοριστικών μέτρων, τότε η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι χειρότερη. Οι «επισκέπτες» χρησιμοποιούν τους χώρους για να καθίσουν και να προφυλαχθούν από τις καιρικές συνθήκες, αλλά τα σκουπίδια κοντεύουν να φτάσουν μέχρι το κυμοθάλασσο.

Πάρκο Αλμυρού
Ακόμη και στο εσωτερικό του Πάρκου του Αλμυρού υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια και κυρίως στην παιδική χαρά. Σε αυτή οι κάδοι είναι ξεχειλισμένοι και, μάλιστα, όταν επισκεφθήκαμε το χώρο, βρήκαμε γονείς που με γάντια και σακούλες μάζευαν τα σκουπίδια. Όπως μας είπαν, το κάνουν τακτικά, γιατί κανένα συνεργείο του Δήμου δεν έχει πάει να τα μαζέψει και δε θέλουν όταν πηγαίνουν στο πάρκο για περπάτημα ή για να παίξουν τα παιδιά τους, να κυκλοφορούν ανάμεσα στα σκουπίδια.

Επίσης, σχολίασαν ότι υπάρχουν αρκετές παγίδες για τα παιδιά στο πάρκο και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από το Δήμο, αφού πολύς κόσμος από την περιοχή αυτή την περίοδο το χρησιμοποιεί για άσκηση ή βόλτα, μιας και στην παραλιακή δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για να κάνει κάποιος έναν περίπατο.

Της Βίκυς Βετουλάκη