Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, 16 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, 16 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αυξάνεται ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών 

Να «αντιστέκεται», σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα, δείχνει η Μεσσηνία. Κατά τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νομό. Επίσης, μέχρι αργά χθες βράδυ συνεχίζονταν οι μαζικοί έλεγχοι με “rapid test” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, και τα 240 περίπου τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά σε όλη τη Μεσσηνία μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ήταν όλα αρνητικά.

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρατηρείται μικρή αύξηση στις εισαγωγές ασθενών τις τελευταίες μέρες, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κατέληξαν τρεις ασθενείς στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Στην κλινική «covid 19» νοσηλεύονταν 15 ασθενείς χθες, ενώ ένας παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 1.400 νέα κρούσματα και 27 ακόμα θάνατοι. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας, ανέρχονται πλέον σε 320.

«Ανεβάζουν» ταχύτητα οι εμβολιασμοί

455 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 17/2, στα συνολικά 7 εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 5.395 πολίτες, ενώ εξ αυτών 2.433 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο.