Διορθωτική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τη λειτουργία των καταστημάτων

Διορθωτική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τη λειτουργία των καταστημάτων

Αλλαγές υπήρξαν στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας για το πώς λειτουργούν πλέον τα καταστήματα της πόλης.

Ακολουθεί η νέα ανακοίνωση
Κυρίες και Κύριοι,
Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα.
Με την απόφαση καθορίζεται νέο, ειδικά προσαρμοσμένο ωράριο και για τα δύο νέα επιδημιολογικά επίπεδα, αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου, ως εξής:

Περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινες) – Μεσσηνία
Για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με click inside (ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοχαρτοπωλεία) ή click away (όλες οι υπόλοιπες), καθιερώνεται νέο προαιρετικό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για όλες τις κόκκινες περιοχές, από τις 07.00 έως τις 20.30, χωρίς εξαιρέσεις.
Το ίδιο ωράριο (07.00 έως 20.30) ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.
Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης ξεκινάει από σήμερα


Η πρώτη ανακοίνωση
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας σας ενημερώνει, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ότι από αύριο το πρωί στις 06:00πμ, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ισχύουν τα εξής δεδομένα: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) στον οποίο βρίσκεται ο νομός: Μεσσηνίας

Τα μέτρα που ισχύουν είναι:

• Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, κομμωτήρια, καταστήματα προσωπικής περιποίησης και βιβλιοπωλεία, τα οποία μπορούν να λειτουργούν εξυπηρετώντας το καταναλωτικό κοινό εντός του καταστήματος μόνο με ραντεβού click in shop με ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ.

• Τα καταστήματα τροφίμων και mini market είναι ανοιχτά ως τις 5:00μμ και τα super market ως τις 5:30μμ.

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί (μοναδική εξαίρεση αποτελεί η μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία).

Η κατάσταση ισχύει έως την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.