Εννιά νέα κρούσματα στη Μεσσηνία, παραμένουν 20 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Εννιά νέα κρούσματα στη Μεσσηνία, παραμένουν 20 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

«Φούντωσαν» φήμες για νέο αυστηρό «Lockdown»

Εννιά ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες στη Μεσσηνία. Η διασπορά του ιού στην κοινότητα συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις τις τελευταίες μέρες και αυτό επιβάλλει εγρήγορση και τήρηση των μέτρων από όλους. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν για ακόμα μια μέρα εκτεταμένους ελέγχους, πραγματοποιώντας συνολικά χθες 540 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως στο νομό. Σε αυτά βρέθηκε ένα θετικό στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Στην Καρδαμύλη πραγματοποιήθηκαν 130 τεστ και ήταν όλα αρνητικά, με το Δήμο Δυτικής Μάνης να ευχαριστεί τον ΕΟΔΥ για την άμεση κινητοποίηση και τη συνεργασία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγες μέρες θα διενεργηθούν και νέα «rapid test» στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκεί 20 ασθενείς με κορωνοϊό. 17 βρίσκονται στην κλινική «covid 19», ενώ 3 είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή «συναγερμό» στους λοιμωξιολόγους προκάλεσαν οι 2.352 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν στη χώρα και οι 422 διασωληνωμένοι, που έχουν φτάσει σχεδόν στο 100% την πληρότητα των κλινών των ΜΕΘ στα Νοσοκομεία της Αττικής. Επίσης χθες, 23 ασθενείς κατέληξαν απ’ τις επιπλοκές της νόσου. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η επιτροπή λοιμωξιολόγων πραγματοποιούσε έκτακτη σύσκεψη, με τα σενάρια για νέο αυστηρό «lockdown» στη χώρα να φουντώνουν. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», μίλησε για μια ακόμα προσπάθεια από όλους μας για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Τα όποια μέτρα, πάντως, αποφασιστούν απ’ την κυβέρνηση, πρόκειται να ανακοινωθούν στα τέλη της εβδομάδος.

Τέλος, το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται κανονικά στη χώρα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να φθάσουμε τους συνολικά 1.000.000 εμβολιασμούς. Στη Μεσσηνία 4.476 πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις, ενώ συνολικά έχουν εμβολιαστεί 7.516. Από την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 75-79. Επίσης, έγινε γνωστό ότι μέσα στο Μάρτιο θα ανοίξει η «πλατφόρμα» και για 270.000 περίπου πολίτες, κάθε ηλικίας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που επηρεάζονται απ’ την “covid 19”.