Ερώτηση ΚΚΕ για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας

Ερώτηση ΚΚΕ για το Κέντρο  Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, με θέμα «Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Αναλυτικά αναφέρουν σε αυτή: «Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας λειτουργεί με 9 άτομα προσωπικό για όλους τους πολίτες του Ν. Μεσσηνίας, πράγμα απαράδεκτο. Σαν να μην έφτανε αυτό, λειτουργεί εδώ και περίπου 6 μήνες χωρίς την ειδικότητα του ψυχιάτρου.

Αυτή η καθυστέρηση στην αναπλήρωση της ειδικότητας έχει μεγάλο αντίκτυπο στους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους, καθώς έχουν μείνει χωρίς την απαραίτητη βοήθεια για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους. Ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η υπηρεσία να μην μπορεί να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της ψυχικής υγείας των συνανθρώπων μας, ειδικότερα όταν η καθημερινότητα της πανδημίας δοκιμάζει τα όριά τους.

Ακόμα άμεσα χρειάζεται να γίνει πρόσληψη παιδοψυχίατρου όπως είχε αναφερθεί πριν ένα χρόνο, για να σταματήσουν να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη οι οικογένειες, καθώς για να γίνει μια παιδοψυχιατρική αξιολόγηση ο πιο κοντινός κρατικός φορέας είναι το Νοσοκομείο Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή και εν μέσω πανδημίας, έστω και τώρα, αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αλλά ενίσχυση των μέτρων καταστολής, που τα βαφτίζουν αναγκαία κοινωνικά μέτρα και για τη σταθερή προσήλωσή της στην εγκληματική λογική κόστους – οφέλους, αδιαφορώντας για το ότι με τις επιλογές της ένας ολόκληρος λαός παίζει καθημερινά τη ζωή του “κορόνα – γράμματα”.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι προτίθεται να κάνει ώστε άμεσα:

•Να γίνει πρόσληψη ψυχιάτρου και παιδοψυχίατρου με μόνιμη σχέση εργασίας

•Να ενισχυθεί με προσλήψεις οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας που είναι αναγκαία, με μόνιμες σχέσεις εργασίας

• Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό».