Καλαμάτα: Κατακόρυφη μείωση της αγοραστικής κίνησης με την εφαρμογή click away

Καλαμάτα: Κατακόρυφη μείωση της  αγοραστικής κίνησης με την εφαρμογή click away

Κατακόρυφα μειώθηκε ακόμα και η μικρή κίνηση που υπήρχε στην εμπορική αγορά της Καλαμάτας μετά την εκ νέου εφαρμογή της μεθόδου click away στο λιανεμπόριο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλλάκη, η κίνηση αυτή την εβδομάδα είναι υποτονική και τα καταστήματα είναι σαν να είναι και πάλι κλειστά. 

«Με το που έγινε πάλι το click away, οι τζίροι είναι ελάχιστοι. Δεν υπάρχει καθόλου κίνηση. Τι κι αν έχουμε εκπτώσεις, τι κι αν τα δίνουμε “τζάμπα”», πρόσθεσε.

«Κάποιοι κυκλοφορούν κανονικά»
Η ίδια πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί και να φοβήθηκε με όσα ακούγονται, ενώ η μέθοδος click away είναι «απαγορευτική» για τους ηλικιωμένους.

«Βέβαια, είναι η περίοδος αλλαγής της εποχής και ποτέ δεν είχαμε πολλή δουλειά, γιατί λόγω αποκριών ο κόσμος έδινε βάρος περισσότερο στη διασκέδαση. Φέτος, όμως, δεν έχουμε ούτε εκδηλώσεις ούτε καρναβάλια, αν και η νεολαία τα βράδια κυκλοφορεί λες και είναι κανονική περίοδος», πρόσθεσε η κα Ψηλλάκη.

Σε ό,τι αφορά την προηγούμενη περίοδο, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε ότι το Φεβρουάριο οι εκπτώσεις πήγαν αρκετά καλά, ενώ δεν ήταν καλός μήνα ο Ιανουάριος. Με την εφαρμογή δε τώρα του click away υπήρξε κατακόρυφη μείωση των αγορών. «Ας ελπίσουμε ότι λίαν συντόμως θα βγούμε από αυτό το τούνελ και θα δούμε καλύτερες μέρες», ευχήθηκε.

«Ολικό κλείσιμο, να ξεμπερδεύουμε»
Σχετικά με την άποψη συναδέλφων της, πως θα ήταν καλύτερα να κλείσουν μια και καλή όλα για 2 εβδομάδες και να σταματήσει αυτό το «άνοιξε – κλείσε», η κα Ψηλλάκη είπε ότι είναι κι αυτό μια άποψη. Και συμπλήρωσε: «Βλέπω ότι συνέχεια κλείνουμε εμείς και οι εκκλησίες και, δυστυχώς, βλέπουμε έξω να κυκλοφορούν και να μαζεύονται στην πλατεία λες και είναι κανονικές μέρες. Για μένα αυτό είναι άδικο. Να κλείσουμε δύο εβδομάδες, να κάνουμε υπομονή, να μείνουμε όλοι μέσα και μετά να πάμε καλύτερα. Όταν όμως μια μερίδα ανθρώπων πάνε και στήνονται έξω από καφετέριες, οι οποίες το βράδυ γίνονται μπαράκια και συνωστίζονται ή μαζεύονται παρέες στα παγκάκια, δεν κάνουμε τίποτα. Απλώς ανοιγοκλείνουμε  τα μαγαζιά και καταστρέφουμε την οικονομία. Αν κλείσουν όλα για όλους, το δεχόμαστε.

Έχουμε υποστεί τόσα, ένα κλείσιμο 2 εβδομάδων δεν είναι τίποτα, αλλά να είναι για όλους. Ένα ολικό κλείσιμο για να ξεμπερδεύουμε. Ακόμα και τα σούπερ μάρκετ να είναι μέχρι τις 5 το απόγευμα. Με αυτή την τακτική τώρα μέρα με τη μέρα η οικονομία μας βουλιάζει».

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας είναι πως όταν θα βγούμε από όλη αυτή την περιπέτεια, θα υπάρξουν πολλές παράπλευρες απώλειες. «Εύχομαι μόνο να είναι λίγες αυτές. Λουκέτα θα υπάρξουν. Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν απώλειες. Όλοι οι συνάδελφοι είμαστε σε απόγνωση. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο το λιανεμπόριο που φθίνει, είναι όλοι οι κλάδοι. Αν το πρόβλημα ήταν μόνο στον κλάδο μας θα στηριζόταν, αλλά τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Διακαής πόθος μας είναι να μπορέσουν να στηριχθούν όλοι και να μην κλείσει κανείς», κατέληξε.

Της Βίκυς Βετουλάκη