Κατέληξε ακόμα μια ηλικιωμένη στη ΜΕΘ “Covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Έντεκα τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

Κατέληξε ακόμα μια ηλικιωμένη στη ΜΕΘ “Covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Έντεκα τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

Ο δέκατος θάνατος από την αρχή της πανδημίας, από επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός, καταγράφηκε χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μια ημέρα μετά το θάνατο μιας 94χρονης κατέληξε και μια 82χρονη από την περιοχή των Γαργαλιάνων η οποία βρισκόταν διασωληνωμένη για πάνω από μια εβδομάδα στη ΜΕΘ «Covid» του νοσηλευτικού ιδρύματος. Την ίδια στιγμή, στην κλινική “Covid 19” νοσηλεύονται 19 ασθενείς, ενώ τρεις παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν στη Μεσσηνία 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ τα κλιμάκια του οργανισμού συνέχισαν τους εντατικούς μαζικούς ελέγχους. Συνολικά διεξήχθησαν 420 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι η πορεία της πανδημίας στη περιοχή βρίσκεται υπό έλεγχο.  

Με ανακοίνωσή της δε η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Μεσσηνίας έκανε γνωστό ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Β’3 τμήματος της Β’ τάξης του 6ου Γυμνασίου μέχρι και τις 25 Μαρτίου. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση.

Στο μεταξύ, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τις τελευταίες μέρες επιβαρύνεται περαιτέρω, με το ΕΣΥ να «δοκιμάζεται» σθεναρά. Οι διασωληνωμένοι στη χώρα έφτασαν χθες τους 506, ενώ καταγράφηκαν 51 ακόμα θάνατοι. Οι νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τις 2.570.

Τέλος, στη Μεσσηνία οι συνολικοί εμβολιασμοί έφτασαν τους 14.754, με 9.759 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ 4.995 είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.