Μικροεπεισόδια με ομάδα πολιτών που θέλησε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου

Μικροεπεισόδια με ομάδα πολιτών που θέλησε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου

Λιτές ήταν οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της 23ης Μαρτίου για την πόλη της Καλαμάτας εξαιτίας της πανδημίας. Έτσι, όπως είχε γίνει γνωστό, δε θα μπορούσαν πολίτες να τις παρακολουθήσουν, τουλάχιστον σε κοντινή απόσταση.

Όμως, από νωρίς το μεσημέρι ομάδα πολιτών που κρατούσε ελληνικές σημαίες επιχείρησε να πλησιάσει στο ναό των Αγίων Αποστόλων, με την Αστυνομία να τους ενημερώνει ότι δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί.

Η ομάδα, λοιπόν, αποχώρησε και συγκεντρώθηκε στην αρχή του πεζόδρομου της Αριστομένους, ενώ έπειτα από λίγη ώρα έφθασε στην οδό 23ης Μαρτίου και επιχείρησε να πλησιάσει το ηρώο όπου γίνεται η κατάθεση στεφάνων, με την Αστυνομία αυτή τη φορά να τους εμποδίζει.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί καλούσαν τους συγκεντρωμένους να φορέσουν μάσκα, κάτι που έβρισκε κάποιους αντίθετους.

Αφού ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση προσπάθησαν να φτάσουν στο ηρώο για να καταθέσουν τα δικά τους στεφάνια, με τους αστυνομικούς να τους εμποδίζουν και να καλούν όσους δε φορούν μάσκα να το κάνουν.

Τελικά, έπειτα από ώρα επετράπη στην ομάδα πολιτών να κάνει κατάθεση στεφάνων και, αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο, αποχώρησαν.