«Να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα» ζητούν Πετράκος και Δρούγκας

«Να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα» ζητούν Πετράκος και Δρούγκας

«Να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα» ζητούν σε ερώτησή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κύριε πρόεδρε, κύριε περιφερειάρχη, επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από μία κυβέρνηση επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αποδεικνύεται καθημερινά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ότι δεν είναι κυβέρνηση των “αρίστων”, που αυτοδιαφημιζόταν, αλλά μια κυβέρνηση αχρήστων και ανικάνων.

Τελευταίο “κατόρθωμα” της κυβέρνησης και ιδιαίτερα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι ότι εν μέσω πανδημίας και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων για την πλειοψηφία των εργαζομένων, όλα τα σχολεία της χώρας μένουν χωρίς σχολικά γεύματα, γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, με αποτέλεσμα η νέα σύμβαση να μην εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επειδή, επίσης, εδώ και ενάμιση χρόνο οκτώ σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας δεν παίρνουν σχολικά γεύματα λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί.

Τέλος, επειδή στην προηγούμενη επερώτησή μας, κύριε περιφερειάρχη, για το θέμα αυτό, πριν από 13 μήνες, είχατε δηλώσει ότι θα προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια την παροχή των σχολικών γευμάτων στις συγκεκριμένες 8 σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και δεν πράξατε τίποτα.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε, όπως σας ζητάει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, να προβείτε με έξοδα της Περιφέρειας στην κάλυψη των γευμάτων των 8 αυτών Δημοτικών Σχολείων, που άδικα δε δίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο.

Σας ρωτάμε λοιπόν:

– Σκοπεύετε να υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας που έχετε δώσει εδώ και 13 μήνες όπως σας ζητούν και οι γονείς και να καλύψει η Περιφέρεια με δική της χρηματοδότηση τα γεύματα στα 8 Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας που δε δίνονται λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους εδώ και ενάμιση χρόνο;

-Θα προχωρήσετε σε διαμαρτυρία και πίεση προς το υπουργείο Παιδείας για να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, που από την ανικανότητά του υπουργείου Παιδείας κόπηκαν; Επίσης θα πιέσετε να επεκταθεί στο  σύνολο των μαθητών το μέτρο των σχολικών γευμάτων;».