Θλιβερή επέτειος σήμερα -Ένας χρόνος από το lockdown

Θλιβερή επέτειος σήμερα -Ένας χρόνος από το lockdown

Όταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο τα καταστήματα εστίασης κατέβαζαν ρολά και μάζευαν τραπέζια, κανείς δε φανταζόταν πως σήμερα θα μνημονεύαμε μια μαύρη επέτειο με τόσους νεκρούς, εκατοντάδες ανθρώπους να παλεύουν για την υγεία τους, τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας σε αναστολή λειτουργίας και τους υπόλοιπους να υπολειτουργούν.

Ποτέ δε φανταζόμασταν ότι ένα χρόνο μετά θα μιλούσαμε ακόμα για περίεργες μέρες και, μάλιστα, σε μια περίοδο που η Μεσσηνία ζει στην αμφιβολία, με τα αποτελέσματα να δείχνουν αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα και με αγωνία να αναμένεται κάθε απόγευμα να ανακοινωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Θλιβερή επέτειος
Ήταν σαν σήμερα πέρυσι, 13 Μαρτίου, που όλα τα καταστήματα εστίασης μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματά τους και έβαλαν λουκέτο, εκτός από κάποια που μπορούσαν να λειτουργήσουν με  click away και take away.  Ήταν η αρχή του «Μένουμε Σπίτι», που ακόμα δε λέει να τελειώσει.

Από το βράδυ της 12ης Μαρτίου οι καταστηματάρχες άρχισαν να μαζεύουν τα πράγματα των επιχειρήσεων τους και το ξημέρωμα της 13ης Μαρτίου 2020 βρήκε μια Καλαμάτα εντελώς διαφορετική, με άδειους δρόμους και έρημες πλατείες.

Διακόσιες ημέρες λουκέτου, λένε οι καταστηματάρχες, που μετρούν με αγωνία τις ζημιές που έχουν υποστεί. Τα δε νυχτερινά καταστήματα, μπαρ και κλαμπ μετρούν ακόμα περισσότερες μέρες.

Ευχή όλων να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια για την ανθρωπότητα και να μπορέσουμε όλοι να βρούμε την κανονικότητά μας, όσο αυτό πλέον μπορεί να γίνει…

Της Βίκυς Βετουλάκη