Προς έξοδο από το lockdown η Μεσσηνία – 52 κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες

Προς έξοδο από το lockdown η Μεσσηνία – 52 κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες

Από αύριο το πρωί, όπως όλα δείχνουν, παύουν να ισχύουν οι περιορισμοί που έθετε το κόκκινο επίπεδο στο οποίο βρισκόταν η Μεσσηνία από τις 25 Αυγούστου, αφού πλέον, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, μεταφέρθηκε στο επίπεδο 3.

Από την άλλη, προς ένταξη, στο επίπεδο 4 («κόκκινο»), «οδεύουν» οι Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Καβάλας, Πέλλας και Πιερίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σημειώνεται δε ότι η έναρξη των μέτρων, όπως και η άρση αυτών, αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ.

Νέα κρούσματα
2.422 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 52 εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία, ανεβάζοντας ξανά το μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών, που πλέον έφτασε στα 31,4, ενώ ανά 100.000 πληθυσμού τα κρούσματα είναι 32,51, με τη Μεσσηνία για ακόμα μια μέρα να είναι πρώτη σε κρούσματα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μείωση θετικότητας
Ο παράγοντας που οι ειδικοί λαμβάνουν υπ’ όψιν για να καθορίσουν σε ποια κατηγορία του επιδημιολογικού χάρτη θα βρεθεί μια Περιφερειακή Ενότητα είναι το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων. Πλέον στη Μεσσηνία, με δεδομένα από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου, έπεσε στο 2,10%.

Κλινική Covid – Έχασε τη ζωή του 69χρονος
Μειωμένος είναι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid 19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αφού χθες έφτασαν τους 40, ενώ στη ΜΕΘ υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι.

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο έγιναν δύο εισαγωγές, ενώ εξιτήριο έλαβαν 7 άτομα. Επίσης, έγινε μια ακόμα διασωλήνωση που αφορά έναν άνδρα 73 ετών, ενώ ένας άνδρας 69 ετών που νοσηλευόταν έχασε τη ζωή του.
Π.Μπ.