Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης της ανάπτυξης προγραμμάτων εξ αποστάσεως ψυχοεκπαίδευσης και στήριξης της οικογένειας και των φροντιστών των ατόμων με αυτισμό, όπως έχει εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας προτίθεται να δημιουργήσει Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης.

Η τηλεφωνική γραμμή, 2721089978, θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 π.μ. έως και τις 2.00 μμ.

Σε αυτή μπορούν να απευθύνονται άτομα στο φάσμα του αυτισμού και οι οικογένειές τους, καθώς και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, καταθέτοντας το αίτημα ή το ερώτημά τους. Στη συνέχεια, ανάλογα με τη φύση του αιτήματος, θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε αυτό από αντίστοιχο – εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Ημέρας «Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.»..

Σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής, είναι η υποστήριξη: α) όλων των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και πολύ περισσότερο τα άτομα με σοβαρές ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, β) των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι θέλουν να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογο και το Κέντρο Ημέρας «Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.» και γ) όσων ενδιαφέρονται να στηρίξουν το Σύλλογο και το Κέντρο Ημέρας μέσω εθελοντικών δράσεων και προσφορών.