12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και 21 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και 21 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

700 τεστ χθες στο νομό απ’ τον ΕΟΔΥ – “Rapid test” την Κυριακή στην παραλία Καλαμάτας 

«Σταθερή» σε κρούσματα αλλά και νοσηλείες παρέμεινε η Μεσσηνία και κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Στο νομό επιβεβαιώθηκαν 12 νέες μολύνσεις, ενώ την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένουν 21 ασθενείς με κορωνοϊό για νοσηλεία. Συγκεκριμένα, 18 βρίσκονται στην κλινική “Covid19” ενώ 3 διασωληνωμένοι, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στη ΜΕΘ “Covid”.

Παράλληλα, «ρεκόρ» έκαναν χθες τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, διεξάγοντας περίπου 700 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως. Τα αποτελέσματα είναι καθησυχαστικά δείχνοντας ότι η πανδημία στην περιοχή μας παραμένει υπό έλεγχο. Σήμερα Σάββατο, το πρωί, θα διεξαχθούν “rapid test” στο κοινοτικό γραφείο των Αρμενιών του Δήμου Τριφυλίας, ενώ αύριο Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην είσοδο του Ναυτικού Ομίλου, στην παραλία της Καλαμάτας, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Συνολικά στη χώρα χθες καταγράφηκαν 3.067 νέες μολύνσεις και 91 ακόμα θάνατοι, με το συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας να «αγγίζει» πλέον τις 9,5 χιλιάδες. Νέο αρνητικό «ρεκόρ» καταγράφηκε και στις ΜΕΘ, με 824 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο πεδίο του εμβολιασμού, χθες Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για την ευπαθή ομάδα ‘Β με πολίτες που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο από την πανδημία. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για συνολικά περίπου 800.000 πολίτες. Τέλος, στη Μεσσηνία μόνο χθες έγιναν 623 εμβολιασμοί πολιτών. Οι εμβολιασμένοι πολίτες με τουλάχιστον μια δόση ξεπέρασαν πλέον τους 20.000, ενώ 9.073 εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο.