Άδωνις Γεωργιάδης για Εστίαση: Θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος για τραπέζια έξω

Άδωνις Γεωργιάδης για Εστίαση: Θα δοθεί κοινόχρηστος  χώρος για τραπέζια έξω

Για το θέμα της αγοράς, της εστίασης, των μετακινήσεων τις επόμενες μέρες και της ανάγκης του εμβολιασμού μίλησε, μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11.00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 11.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής. 

Επισήμανε πως η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το Σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα, γι’ αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. 

Ωστόσο, σημείωσε πως το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις και πως θα μπορούσε αυτό (το SMS) να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες, αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS, αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς. 

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά, ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου.  

Αναφορικά με τους γάμους και τις βαπτίσεις, σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. «Όσο η πανδημία πέφτει, τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια, θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις» υπογράμμισε.