Από 16 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Από 16 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Ενημέρωση για την προετοιμασία εν όψει του 3ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας (KaDISS) έλαβε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και υπεύθυνο προγράμματος του Θερινού Σχολείου, Γιώργο Ηλιόπουλο.

Το Kalamata Drama International Summer School τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και φέτος θα διοργανωθεί από 16 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα νέο, εντατικό πρόγραμμα 3 εβδομάδων, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, με γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλικά, που πραγματοποιείται ετησίως στην πόλη της Καλαμάτας, διδάσκοντας την τέχνη της υποκριτικής.

Το KaDISS είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας και σύμπραξης με βάση την εκπαίδευση του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του δημοφιλούς Βρετανικού Οργανισμού Theatre Alive!

Τον Αύγουστο, το KaDISS επαναφέρει το πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων, σε διεθνές επίπεδο για νέους ηθοποιούς και performers, με στόχο να συνεχίσει να συμβάλει στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, με την υιοθέτηση όλων των μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid19.