Χωρίς κρούσμα κορωνοϊού το τελευταίο διήμερο η Μεσσηνία – Κατέληξαν δυο ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Χωρίς κρούσμα κορωνοϊού  το τελευταίο διήμερο η Μεσσηνία – Κατέληξαν δυο ασθενείς  στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

«Καθαρή», χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοϊού, ήταν η Μεσσηνία τόσο την Κυριακή όσο και χθες Δευτέρα στις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Το περασμένο Σάββατο είχαν ανακοινωθεί 5 νέες μολύνσεις.

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατέληξαν μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα δύο ασθενείς. Πρόκειται για ένα 75χρονο, ο οποίος πριν από 3 μήνες είχε κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ “Covid19”, ενώ όταν πλέον ήταν αρνητικός στον ιό, μεταφέρθηκε σε κανονική ΜΕΘ. Τελικά, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα προβλήματα υγείας που παρουσίαζε και τα οποία επιδεινώθηκαν όταν προσβλήθηκε και από τον ιό. Το Σάββατο επίσης κατέληξε στην κλινική «Covid» ένας 87χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα εκεί. Στην κλινική νοσηλεύονταν μέχρι χθες το απόγευμα 17 ασθενείς, ενώ ακόμα 4 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ «Covid».

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Συνολικά έγιναν 740, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν αρνητικά.

Στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 1.866 νέα κρούσματα, ενώ 73 ήταν οι νέοι θάνατοι που προκλήθηκαν από επιπλοκές της νόσου. Οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας συνεχίζουν να είναι «ασφυκτικά» γεμάτες, καθώς οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 759.

Με μεγαλύτερη «ταχύτητα» ο εμβολιασμός

Στο πεδίο των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα έχει «αυξηθεί» ο ρυθμός των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 846 εμβολιασμοί. Θα πρέπει να «διορθώσουμε» ότι η ηλικιακή ομάδα 65-69, της οποίας τα «ραντεβού» ξεκίνησαν να κλείνονται την περασμένη Παρασκευή, δε θα εμβολιαστεί μόνο με το σκεύασμα της “Pfizer/Biotench”, αλλά και με αυτό της “AstraZeneca”. Υπήρξαν, μάλιστα, και παράπονα από πολίτες, κατοίκους της Καλαμάτας που τους ήρθε το ραντεβού στο Κ.Υ. του Αγίου Νικολάου!

Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά το «σάλο» που έχει ξεσπάσει με τα εμβόλια της «AstraZeneca» δεν είναι λίγοι αυτοί που αλλάζουν τα «ραντεβού» που τους δίνει η πλατφόρμα, έτσι ώστε να κάνουν το εμβόλιο με διαφορετικό σκεύασμα. Αυτό, όπως είναι φυσικό, πάει πιο αργά τον εμβολιασμό. Πάντως, η κα Θεοδωρίδου απ’ την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, κατά την χθεσινή επίσημη ενημέρωση, σημείωσε ότι στη χώρα μας έχουν γίνει 340.000 εμβολιασμοί με το σκεύασμα της «AstraZeneca» και έχει παρουσιαστεί ένα περιστατικό θρόμβωσης, το οποίο δεν είναι σίγουρο ότι σχετίζεται με το εμβόλιο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στη Μεσσηνία οι συνολικοί εμβολιασμοί των πολιτών που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση έφτασαν τους 14.204 ενώ 7.828 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.