Εντατικοί οι έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά της Μεσσηνίας

Εντατικοί οι έλεγχοι στην  πασχαλινή αγορά της Μεσσηνίας

Συνάντηση για τη λειτουργία της πασχαλινής αγοράς είχαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος και η προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής, Μαρία Κωταντούλα.

Οι έλεγχοι, όπως τόνισαν, όλες αυτές τις ημέρες είναι εντατικοί. Όπως ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε, οι έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Υγείας, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας,  με στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας των διατιθέμενων στην αγορά προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών.

Η δε προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής τόνισε ότι διενεργούνται έλεγχοι, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, στα κρεοπωλεία και στα καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων ζωικής προέλευσης, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ελέγχεται η προέλευση των προϊόντων και η ποιότητα αυτών, ενώ επισήμανε ότι η αγορά κινείται κανονικά και τα προϊόντα είναι σε καλή τιμή.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι καταναλωτές πρέπει να αγοράζουν προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι από επίσημα σημεία πώλησης, τα οποία είναι ελεγμένα, είτε αφορούν είδη κρέατος είτε τυροκομικά.

Τέλος, οι έλεγχοι που μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί έδειξαν ότι δεν έχουν προκύψει στην αγορά ζητήματα ελληνοποιήσεων προϊόντων προερχόμενα από άλλες χώρες.
Β.Β.