Επαναλειτουργεί το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Επαναλειτουργεί το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Επαναλειτουργεί από χθες, υπό περιορισμούς και κανόνες για το κοινό, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας – «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», με απόφασή του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Πλέον το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τους χώρους των φορέων που στεγάζονται και δραστηριοποιούνται στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και τις σχετικές εγκυκλίους περί τήρησης όλων των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Κανόνες λειτουργίας
Το ωράριο λειτουργίας για το κοινό είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.00-13.00 και Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 15.00-19.00.

Η είσοδος στους χώρους του κτηρίου θα γίνεται μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού με τη γραμματεία του συγκεκριμένου φορέα τον οποίο επιθυμεί να επισκεφθεί το κοινό (Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, Εταιρεία Φίλων της Αρχαίας Θουρίας, Κοινότητα Καλαμάτας, Συνήγορος του Δημότη)

Τα δε αναγνωστήρια και οι χώροι των βιβλιοθηκών παραμένουν κλειστά για το κοινό. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα μόνο δανεισμού και επιστροφής βιβλίων στην είσοδο των δύο βιβλιοθηκών.

Επίσης οι χώροι εκδηλώσεων του κτηρίου (αμφιθέατρο και χώροι εκθέσεων) και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας παραμένουν κλειστοί για το κοινό.

Κατά την είσοδο και την σύντομη παραμονή στο κτήριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, προτείνεται η χρήση των αντισηπτικών, η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων από άλλα άτομα, η όδευση μόνο στους απαραίτητους χώρους και η χρήση ανελκυστήρα κατά μόνας.

Τρόποι επικοινωνίας με τους συστεγαζόμενους φορείς
-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας
Τηλ. 27210-87902

-Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας
Τηλ. 27210-96818

-Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας
email: syfilmes@sch.gr

-Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
email: messinionsyggrafeonenosi@gmail.com

-Εταιρεία Φίλων της Αρχαίας Θουρίας
email: xeniarapogianni@gmail.com

-Κοινότητα Καλαμάτας
Τηλ. 27210-99531, email: koinotitakalamatas@kalamata.gr

-Συνήγορος του Δημότη και της επιχείρησης
Τηλ. 2721360811