“Φάρις”: Διαγωνισμός ζωγραφικής για “Ναυμαχία Ναυαρίνου”

“Φάρις”: Διαγωνισμός ζωγραφικής για “Ναυμαχία Ναυαρίνου”

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με έργα από τον 3ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με έργα από τον 3ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, από μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, παρουσιάζει ο Εικαστικός Τομέας – Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και σε συνέχεια προηγουμένων επιτυχημένων εικαστικών δράσεων.

Η έκθεση, με τίτλο «Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου», φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, ενώ τα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκαν χθες από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Να σημειωθεί πως ο περσινός διαγωνισμός ζωγραφικής ήταν αφιερωμένος στην έναρξη της Επανάστασης του 1821 και συγκεκριμένα στην απελευθέρωση της Καλαμάτας. Ο δε φετινός είναι και πάλι αφιερωμένος σε ένα επίσης σπουδαίο τοπικό γεγονός, το οποίο αυτή τη φορά “σφράγισε” την ίδια την επανάσταση, και συγκεκριμένα στη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Το θέμα του ήταν από το βιβλίο του Μ. Οικονόμου: «Ιστορικά της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» ή «Ό ιερός των Ελλήνων άγων».

Έτσι, απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού ζωγραφικής στους μαθητές και στις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας που διακρίθηκαν και τα σχολεία των οποίων ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Καλαμάτας. Παράλληλα, δόθηκε έπαινος συμμετοχής για κάθε σχολείο που συμμετείχε.

Συνολικά έχουν επιλεγεί και θα εκτεθούν 300 έργα, στο χώρο του Κέντρου Τέχνης Καλαμάτας, όπου θα γίνει και η βράβευση των 8 έργων που θα διακριθούν (τέσσερα βραβεία ανά ομάδα τάξεων).

Τα βραβεία θα αντιστοιχούν σε 9 υποτροφίες, διάρκειας 3 μηνών η κάθε μία, για συμμετοχή στα τμήματα του Εικαστικού Σχολείου, ενώ θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα για τα υλικά που θα χρειαστούν τόσο στη ζωγραφική όσο και στην κεραμική.

Όσο για τους νικητές του διαγωνισμού, είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΑ Α:

1ο Βραβείο ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, 4ο Δ.Σ., ΤΑΞΗ Γ1

2ο Βραβείο ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, 4ο Δ.Σ., ΤΑΞΗ Γ2

3ο Βραβείο ΠΑΥΛΟΣ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΟΣ, 14ο Δ.Σ., ΤΑΞΗ Α2

4ο Βραβείο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, 17ο Δ.Σ., ΤΑΞΗ Α

ΟΜΑΔΑ Β:

1ο Βραβείο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ, 19ο Δ.Σ.,ΤΑΞΗ Ε

2ο Βραβείο ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΦΑΝΑΚΗ, 21ο Δ.Σ., ΤΑΞΗ ΣΤ1

3ο Βραβείο ΝΑΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, 14ο Δ.Σ.,ΤΑΞΗ ΣΤ

4ο Βραβείο ΤΖΟΥΛΙΑ ΓΚΑΣΠΑΡΟΝΙ και ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ, 10ο Δ.Σ., ΤΑΞΗ ΣΤ1

Τα σχολεία που πήραν έπαινο συμμετοχής είναι τα ακόλουθα: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Βέργας, 24ο, 18ο, 1ο, 12ο, 13ο και 16ο Δημοτικά Σχολεία.

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Ναυαρίνου 8 Καλαμάτα

Τηλ. 2721028864

•Έκθεση: 9/4 έως 15/5/2021

•Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως 13.00 και Σάββατο 11.00 έως 15.00.