Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών

Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν το πρωί της Τρίτης μαθήτριες και μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών με τέσσερα βασικά αιτήματα – λόγους που τους οδήγησαν στη δυναμική μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης.

Οι απουσίες από την τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex είναι ζήτημα που απασχολεί μαθητές και γονείς καθώς πολλά παιδιά δεν είχαν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο ή είχαν κακή σύνδεση ή το σύστημα “έπεφτε” με συνέπεια, παρά τη θέλησή τους, να μη μπορούν να συμμετέχουν και να λαμβάνουν απουσίες, κάτι που θεωρούν εντελώς άδικο.

Η Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, ο τρόπος εξέτασης μαθημάτων και τι τελικά θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις, είναι άλλο ένα ζήτημα – αίτημα. Το πότε τελικά και πως θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης αποτελεί ζήτημα και αίτημα μείζονος σημασίας.

Τέλος, το γεγονός ότι “στοιβάζονται” 25 μαθήτριες και μαθητές σε αίθουσες με μικρό εμβαδό είναι ζήτημα που έχει τεθεί από την αρχή της πανδημίας, αλλά λύση δεν έχει βρεθεί. Η διεύθυνση του ΓΕΛ Φιλιατρών ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατάληψη και τα αιτήματα των μαθητών, ενώ μεγαλύτερη αναστάτωση και αντίδραση προκλήθηκε όταν παρασχέθηκε ενημέρωση ότι τα μαθήματα θα γίνουν μέσω διαδικτύου, στο οποίο ήδη και τότε που είχε ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων πολλοί μαθητές δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση…

(Φωτό αρχείου)