Κατέληξε 50χρονη από τη Σπάρτη στην κλινική «Covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας – 7 κρούσματα στη Μεσσηνία

Κατέληξε 50χρονη από τη Σπάρτη στην κλινική «Covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας – 7 κρούσματα στη Μεσσηνία

πτά ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στη Μεσσηνία χθες από τον ΕΟΔΥ. Επίσης, τα κλιμάκιά του προχώρησαν στη διενέργεια 590 τεστ το τελευταίο 24ωρο στο νομό, τα αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι η εικόνα της πανδημίας στην περιοχή παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Την ίδια στιγμή στην κλινική «covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας κατέληξε μια 50χρονη ασθενής από τη Λακωνία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Λακωνικός», η εκλιπούσα εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ αντιμετώπιζε και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στη «γειτονική» πόλη, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένουν 13 ασθενείς για νοσηλεία στην κλινική για κορωνοϊό, ενώ δύο εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ “Covid” του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Συνολικά στη χώρα ανακοινώθηκαν χθες 3.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και 86 ακόμα θάνατοι. Στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 831 ασθενείς.

Έκκληση Μητσοτάκη στους 

πολίτες για να εμβολιαστούν

Στο περιθώριο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για τον «οδικό χάρτη» σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ακόμα μια φορά απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Παραδέχθηκε, δε, ότι η εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ τόνισε ότι αποδεδειγμένα πλέον οι εμβολιασμοί προσφέρουν προστασία στους πολίτες. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Χθες ξεκίνησαν, πάντως,  να κλείνουν «ραντεβού» και όσοι πολίτες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55-59. 

Τέλος, στο Νομό Μεσσηνίας μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν 734 εμβολιασμοί, με τους συνολικούς, με τουλάχιστον μια δόση, να φτάνουν τους 22.789, ενώ 9.093 πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.