“Πάσχα στο Μοριά”

“Πάσχα στο Μοριά”

Όπως διαβάζουμε στο κείμενο της Νικολέτας Μακρυωνίτου για να προωθήσει το τεύχος του “Γαστρονόμου” της “Καθημερινής” την ερχόμενη Κυριακή με θέμα “Πάσχα στον Μοριά”, “χρειάστηκαν 2.000 χιλιόμετρα και 10 ημέρες για να εκπονηθεί αυτός ο μικρός, υπέροχος άθλος. Και από αυτά, οι 2 μέρες και τα 800 χιλιόμετρα αφιερώθηκαν στη δημιουργία του εξωφύλλου.

Για το τεύχος του Απριλίου εργάστηκε όπως πάντα με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της η ομάδα του Γαστρονόμου. Μαζί με εμάς, δεκάδες άλλοι άνθρωποι κάτω απ’ τ’ αυλάκι, που λες και ήμασταν συνεργάτες εδώ και χρόνια, έβαλαν πλάτες, μαγείρεψαν, έτρεξαν, άφησαν τις δουλειές τους, μας άνοιξαν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Όλα για να πραγματοποιηθεί το τεύχος που οραματιστήκαμε. Μια πυκνή, ουσιαστική, παλιά Ελλάδα που ξέρει να τιμά τις παραδόσεις της.

Η περήφανη Τσακώνισσα του εξωφύλλου, η Ελένη Μάνου, πόζαρε για ώρες σε πολλές και διάφορες τοποθεσίες του Λεωνιδίου, φορώντας τη λαμπρή, την επίσημη, παραδοσιακή φορεσιά του τόπου της και κρατώντας στην αγκαλιά της το Λαμπρόψωμο που έπλασε ειδικά για την περίσταση ο Σπαρτιάτης αρτοποιός Νίκος Μάζης”.

Η καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή μας μέσα από ένα σοβαρό περιοδικό…

Α.Π.