Στην Καλαμάτα για προετοιμασία οι πρωταθλητές του Πομάσκι

Στην Καλαμάτα για προετοιμασία οι πρωταθλητές του Πομάσκι

Μια μικρή όαση στα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων και του αθλητισμού αποτελεί η παρουσία αυτό το διάστημα στην Καλαμάτα τηςομάδας πρωταθλητών του Γιώργου Πομάσκι, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο 23χρονος Μίλτος Τεντόγλου, με …φρέσκια τη χρυσόσκονη στους ώμους από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος για δεύτερη συνεχή χρονιά και η Βούλα Παπαχρήστου, που τον περασμένο Φεβρουάριο πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της (είναι επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης) την επίδοση 14,60 μ. στο τριπλούν που την κατέταξε ως κορυφαία άλτρια φέτος στον κόσμο.

Σε αυτή τη φάση συνολικά 11 διακεκριμένοι και πολλά υποσχόμενοι αθλητές προπονούνται στο Στάδιο της Παραλίας από τις 5 Απριλίου και σχεδιάζουν να παραμείνουν εδώ μέχρι τις 25 του μήνα.

Εκτός από τους Τεντόγλου και Παπαχρήστου προετοιμάζονται στην Καλαμάτα οι Άρις και Αλέξανδρος Περιστέρης, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, Νίκος Ανδρικόπουλος, Άρτεμις Αναστασίου, Ελευθερία Χριστογεώργου, Σπυριδούλα Καρύδη, Μαρία Καβαλιέρου και ο παραολυμπιονίκης πρωταθλητής Οδυσσέας Μουλάς.

Χάρις στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο της Παραλίας από τον Δήμο Καλαμάτας τον τελευταίο καιρό, με κυριότερο πέρυσι την αλλαγή του ταρτάν, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοδοξεί να ανακτήσει την φήμη που είχε ως κορυφαίος προορισμός προετοιμασίας αθλητών υψηλού επιπέδου.

Χθες στο Στάδιο της Παραλίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Πομάσκι και τους αθλητές, τους ευχήθηκε υγεία και καλή επιτυχία στους στόχους τους. Τους ευχαρίστησε ακόμη για την παρουσία τους στην Καλαμάτα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πόλη μας μπορεί να προσφέρει πλέον υψηλού επιπέδου υποδομές και να γίνεται πόλος έλξης για την προετοιμασία πρωταθλητών. 

Ο κ. Πομάσκι υπενθύμισε ότι ο ίδιος έφερνε τους αθλητές του στην Καλαμάτα από το 1994 και για τα επόμενα 12-13 χρόνια ανελλιπώς δύο φορές το χρόνο. Η παρακμή του Σταδίου διέκοψε τον μαζικό ερχομό αποστολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που πλέον όμως φαίνεται ότι μπαίνει σε μια θετική προοπτική, καθώς ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για συνέχεια, με τον κορυφαίο προπονητή στα άλματα να επισημαίνει τη μεγάλη βελτίωση που υπάρχει, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στην αναβάθμιση, ιδιαίτερα των βοηθητικών χώρων, κυρίως με την προσθήκη και τον εξοπλισμό δύο αιθουσών με βάρη.

Ο προπονητής του Μεσσηνιακού, παλιός πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα και πρώην μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος τόνισε ότι ο κ. Πομάσκι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Καλαμάτας στον κόσμο.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, η ομορφιά της πόλης και η βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Στάδιο, που θα πρέπει να συμπληρωθούν, θα ξανακάνουν την Καλαμάτα προορισμό αθλητικού τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι την αγάπη του για τον αθλητισμό και την προτεραιότητα που έχει για τον Δήμο ως κοινωνικό αγαθό, ιδιαίτερα σημαντικό για τα νέα παιδιά. Τόνισε ότι πέρυσι στηρίχθηκε το ιστορικό μίτινγκ στίβου Παπαφλέσσεια προκειμένου να διατηρηθεί η ιστορική συνέχεια και διαβεβαίωσε ότι ανάλογη στήριξη θα υπάρξει και φέτος.

Ο κ. Πομάσκι ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει την Καλαμάτα για την προετοιμασία των αθλητών του ήταν και τα χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων κορωνοϊού, εξάροντας την πειθαρχία και την υπεύθυνη στάση που έχει επιδείξει η τοπική κοινωνία. Φυσικά βασικό είναι και οι σημαντικά βελτιωμένες εγκαταστάσεις, που προσελκύουν και τα νέα ντόπια παιδιά.

Συντριβή για Σεβαστή
Τέλος, ο Γιώργος Πομάσκι και ο Δημήτρης Πουλόπουλος εμφανίστηκαν συντετριμμένοι από την μεγάλη απώλεια του επί δεκαετίες προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή. «Χάσαμε τον ηγέτη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πομάσκι, τονίζοντας πόσο πολύ είχε βοηθήσει όλους στο στίβο, ως καθοδηγητής και ισορροπιστής, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν πολυάριθμοι κορυφαίοι αθλητές.

«Ο ελληνικός αθλητισμός έγινε φτωχότερος. Έφυγε από κοντά μας ο άνθρωπος που αναμόρφωσε τον στίβο και έχτισε αυτό το τεράστιο οικοδόμημα, με επιτυχίες Ολυμπιακές και παγκόσμιες. Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων, θα τον θυμόμαστε πάντα» ανέφερε ο κ. Πουλόπουλος αποχαιρετώντας τον Βασίλη Σεβαστή.