Το αλσύλλιο του Αλμυρού θέλει τακτική συντήρηση και καθαρισμό

Το αλσύλλιο του Αλμυρού θέλει  τακτική συντήρηση και καθαρισμό

Αυτή είναι η εικόνα του ένα μήνα μετά τις παρεμβάσεις απ’ το δήμο Καλαμάτας 

Απαράδεκτη εξακολουθεί να είναι η εικόνα στο Πάρκο του Αλμυρού, αν και μόλις πριν από ένα μήνα ανακοινώθηκαν παρεμβάσεις συντήρησης από το Δήμο Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο πάρκο επισκέπτονται καθημερινά πολλοί πολίτες και οικογένειες και ο τακτικός καθαρισμός και συντήρησή του είναι αναγκαία, καθώς είναι ένας σημαντικός πνεύμονας και χώρος άθλησης και αναψυχής.

Ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας πάσχει σημαντικά και αρκετές φορές έχουμε δει γονείς με γάντια και σακούλες να μαζεύουν τα σκουπίδια, κυρίως από την παιδική χαρά.

Καθαρισμός

Από τις παρεμβάσεις που είχαν ανακοινωθεί από το Δήμο Καλαμάτας ήταν ο καθαρισμός της λίμνης του αλσυλλίου με ειδικό μηχάνημα, προκειμένου να αφαιρεθούν ξένα σώματα και καλάμια, χωρίς να διαταραχθεί η πράσινη βλάστηση στο βυθό της, η οποία είναι πολύτιμη για τους υδρόβιους οργανισμούς που φιλοξενούνται σε αυτή (κέφαλοι, χέλια). Ωστόσο, οι φωτογραφίες αποδεικνύουν πως η κατάσταση της λίμνης απαιτεί και νέα παρέμβαση, τουλάχιστον απομάκρυνσης των σκουπιδιών.

Άλλη μια παρέμβαση που είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα ήταν η αφαίρεση της χαμηλής βλάστησης για να υπάρχει ορατότητα από τη μία άκρη του αλσυλλίου έως την άλλη, ενώ έγιναν και απομάκρυνση της αυτοφυούς βλάστησης, κλαδέματα κ.λπ. Αυτά ακόμα διατηρούνται σε καλή κατάσταση, αλλά αν δε συντηρηθούν τακτικά, γρήγορα θα γίνουν πάλι δάσος. Ευτυχώς, συντηρήθηκε το γήπεδο μπάσκετ.  

Πάνω από το γήπεδο είναι πεταμένα αρκετά άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια, ενώ το σπιτάκι στην πάνω πλευρά του αλσυλλίου, στο οποίο είναι σχετικά εύκολη η πρόσβαση, υπάρχουν πολλά άχρηστα και επικίνδυνα αντικείμενα.

Της Βίκυς Βετουλάκη