“Αποκαλύπτεται” το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

“Αποκαλύπτεται” το 27ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η παρουσίαση του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί από 15 έως 26 Ιουλίου,  θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του (https://kalamatadancefestival.gr/), του καναλιού του στο Youtube (http://bit.ly/27KDF2021), καθώς και στο facebook (@kalamatadancefestival).

Στη διαδικτυακή εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Επίσης, στην εν λόγω εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, θα χαιρετίσουν η υπουργός και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και Νικόλας Γιατρομανωλάκης αντίστοιχα, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λίντα Καπετανέα.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα, με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Πολιτισμού, απεστάλη, για να προχωρήσει η σχετική διαδικασία των απαιτούμενων εγκρίσεων, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης με αντικείμενο τη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι συμβαλλόμενα μέρη της Προγραμματικής Σύμβασης είναι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις».

Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει τη στήριξη του Φεστιβάλ για τα επόμενα τρία (3) έτη. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.890.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.200.000 ευρώ (400.000 ευρώ/έτος) μέσω χρηματοδότησης από το υπουργείο Πολιτισμού, 240.000 ευρώ (80.000 ευρώ/έτος) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπόλοιπο ποσό από το Δήμο Καλαμάτας. 

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος, τονίζοντας την ουσιαστική βοήθεια που παρέχει το υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός Λίνα Μενδώνη, εξασφαλίζοντας σταθερή χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια και δίνοντας την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης ενός σπουδαίου θεσμού, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Α.Π.