Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις στη Μεσσηνία- Εξιχνιάστηκε κλοπή δικύκλου από την Καλαμάτα

Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις στη Μεσσηνία- Εξιχνιάστηκε κλοπή δικύκλου από την Καλαμάτα

Συλλήψεις για μικρές ποσότητες ναρκωτικών και άλλα αδικήματα έγιναν από κλιμάκια της Αστυνομίας στη Μεσσηνία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που οργανώθηκε σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τις επιχειρήσεις έγιναν έλεγχοι σε 1.077 άτομα, εκ των οποίων 817 ήταν Έλληνες και 260 αλλοδαποί, καθώς και σε 868 οχήματα. Προσήχθησαν συνολικά 149 άτομα, από τα οποία 87 ήταν Έλληνες και 62 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 110 άτομα. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 289 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, έγιναν συνολικά 24 συλλήψεις και ειδικότερα:

-Ένας 54χρονος Ρομά στο Αριοχώρι διότι οι αστυνομικοί στην κατοχή του βρήκαν 0,5 γραμμάρια χασίς, ένας 54χρονος στην Καλαμάτα διότι κατείχε 8,5 γραμμάρια χασίς και ένα τσιγαριλίκι και δύο Πακιστανοί, 36 ετών, στη Βαλύρα διότι κατείχαν 2,1 γραμμάρια χασίς 

-Τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί στη Μεσσηνία για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  

-Δεκατέσσερις αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Τέλος, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας κατά το χρονικό διάστημα από 29 έως 30 Μαρτίου του 2020 από πιλοτή πολυκατοικίας στην Καλαμάτα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι δύο 17χρονοι Ρομά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου. Το δε μηχανάκι βρέθηκε στο Ασπρόχωμα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη