Εικαστική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο «Περί διαβάσεων»

Εικαστική έκθεση ζωγραφικής και  φωτογραφίας με τίτλο «Περί διαβάσεων»

Εικαστική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο “Περί διαβάσεων” θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 27 Ιουνίου στον πολυχώρο Βρυσάκι, στην Πλάκα (10-00.00 Δευτέρα-Κυριακή).

Δύο ανερχόμενοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν από κοινού το θέμα των διαβάσεων, του περάσματος από τη δική τους ματιά με στόχο να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στο χώρο της απεικόνισης. Το θέμα προσεγγίζεται, αφενός, μέσω ζωγραφικής και ποίησης από τη Γεωργία Μητσάκου και, αφετέρου, μέσω της φωτογραφίας από τον Γιώργο Νιάρχο, τους οποίους είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα στο «Θάρρος».  

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Στους πίνακες ζωγραφικής, μπορεί κανείς να απολαύσει περάσματα από την Καλαμάτα, από ελληνικό νησί, το Βερολίνο, τη Γλασκόβη, το Εδιμβούργο, καθώς και το βορειότερο άκρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό που κυριαρχεί στα έργα είναι το φως και η ζωηρότητα της έντασης των χρωμάτων που σχετίζονται με τα συναισθήματα της καλλιτέχνιδος από αυτά τα περάσματά της. Καθένα από τα έργα αυτά συνδυάζεται με στίχους από ποιήματα της ίδιας, με στόχο ο επισκέπτης, αφενός, να “ταξιδέψει” και, αφετέρου, να δημιουργήσει ίσως και τις δικές του εικόνες ψυχής.

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από το  ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Πλάκα και ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, με σκοπό να αναδειχθούν τα έντονα χαρακτηριστικά, η προσωπικότητα και η διαφορετικότητα του κάθε χώρου, γειτονιάς ή κτιρίου. Η παρουσία ή απουσία κόσμου, αλλά και η απεικόνιση σε ασπρόμαυρους τόνους σε μερικές από τις φωτογραφίες, δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση μιας άλλης εποχής.

Γενικά με την έκθεσή μας θα θέλαμε να δώσουμε το δικό μας, διαφορετικό στίγμα στον καλλιτεχνικό χώρο, προσφέροντας μια εναλλακτική ματιά στην τέχνη της απεικόνισης».