Πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων ζητούν οι δικηγόροι

Πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων ζητούν οι δικηγόροι

Την ικανοποίησή της έστω και για την εν μέρει έναρξη λειτουργίας των δικαστηρίων εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ωστόσο ζητούν το πλήρες άνοιγμά τους.

Πλήρης λειτουργία
Η Συντονιστική Επιτροπή μετά την έκδοση του δελτίου Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεύρυνση των δικαστικών διαδικασιών εξέδωσε ανακοίνωση.

Σε αυτή αναφέρεται ότι η πλήρης λειτουργία της Δικαιοσύνης με όρους υγειονομικής και δικονομικής ασφάλειας και η έγκαιρη ενημέρωση όλων των παραγόντων της για το πλαίσιο λειτουργίας των δικαστηρίων αποτελεί πάγιο αίτημα του δικηγορικού σώματος.

«Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεύρυνση των δικαστικών διαδικασιών από την επόμενη εβδομάδα κινείται στην κατεύθυνση του διεκδικητικού πλαισίου και του περιεχομένου των κινητοποιήσεων του κλάδου αφενός μεν διότι επαναλειτουργεί μεγάλο μέρος των δικαστικών λειτουργιών και αποκαθίσταται, εν μέρει, το δικαίωμα των πολιτών σε δικαστική προστασία και, αφετέρου, διότι με την έγκαιρη ανακοίνωση του πλαισίου λειτουργίας αποφεύγεται ο κίνδυνος αιφνιδιασμού των παραγόντων της δίκης και της απώλειας δικαιωμάτων.

Έπειτα από καιρό, έστω εν μέρει, έγινε το αυτονόητο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι το δικηγορικό σώμα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για την πλήρη και άμεση επαναλειτουργία των δικαστηρίων και δη των ποινικών, με την επιβαλλόμενη υγειονομική και δικονομική ασφάλεια.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους δικηγόρους να ενταχθούν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και να τηρούν με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα πρόληψης και προστασίας.
Β.Β.