Στην παράκαμψη του Πεταλιδίου και το οδικό έργο Τζάνε-Καλαμάκι ο Γ. Αθανασόπουλος

Στην παράκαμψη του Πεταλιδίου και το οδικό  έργο Τζάνε-Καλαμάκι ο Γ. Αθανασόπουλος

Την παράκαμψη του Πεταλιδίου και το οδικό έργο Τζάνε-Καλαμάκι επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Στο σημείο του έργου παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Φύκιρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Στραβόλαιμος και Γιώργος Γρουσουζάκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεταλιδίου Παναγιώτης Θεριός και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και ο πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος.

Όπως αναφέρεται, δε, σε σχετική ανακοίνωση: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόταση η οποία διαμορφώθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου, παράλληλα με την προστασία και το σεβασμό στον αρχαιολογικό χώρο που ανάγεται στην Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει στόχευση η οποία θα επιτυγχάνει δύο σκοπούς:

α) Την ολοκλήρωση του οδικού έργου

β) Την ανάδειξη και προστασία της Ακρόπολης της Αρχαίας Κορώνης που αποτελεί τοπικό και εθνικό πλούτο. 

Η Δημοτική Αρχή θα είναι παρούσα και αρωγός στην προσπάθεια του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο είτε μέσω σήραγγας είτε μέσω εναλλακτικής χάραξης. Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση ληφθεί κατόπιν επιστημονικής τεκμηρίωσης, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να πάρει το δρόμο της μελέτης – κατασκευής.

Η γρήγορη επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να απεγκλωβιστεί μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή».