Ξεκίνησε παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού η λειτουργία του νέου Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας

Ξεκίνησε παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού η λειτουργία του νέου Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας



Την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Υποκαταστήματος Καλαμάτας του Κτηματολογικού Γραφείου Πελοποννήσου κήρυξε χθες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τα ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος, παρουσία του προέδρου του Κτηματολογίου, καθηγητή Δημήτρη Σταθάκη.

Όπως είπε ο κ. Στύλιος, από το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας εξυπηρετούνται συνολικά 123.000 δικαιώματα, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 3.000-3.500 χιλιάδες συναλλαγές.

Νέα προϊσταμένη του Γραφείου ανέλαβε η κα Ευσταθία Στεφανέα, η οποία υποδέχτηκε τον υφυπουργό στο χώρο του Κτηματολογικού Γραφείου.

Το 20ό που παραδίδεται
Τον υφυπουργό και τον πρόεδρο του Κτηματολογίου συνόδευσαν στο γραφείο της Καλαμάτας οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Δ. Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης.

Ο υφυπουργός σε δηλώσεις του τόνισε πως πρόκειται για το 20ό στη σειρά υποκατάστημα που παρέχεται στους πολίτες και τόνισε: «Πλέον όσοι εξυπηρετούνταν από τα υποθηκοφυλακεία Μεσσήνης Παμίσου, Αβίας και Καλαμάτας θα εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα που θα λειτουργεί στην Καλαμάτα. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέες φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες μειώνοντας ταλαιπωρία και γλιτώνοντας περιττά έξοδα, και οι επαγγελματίες θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο. Έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις στον τόπο μας. Ο υπουργός Ψηφιακής  Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κι εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του Κτηματολογίου και τους εργαζομένους που εργάστηκαν να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο.

Να ευχηθώ στη νέα αναπληρώτρια προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου καλή θητεία και στους εργαζομένους του Κτηματολογικού Γραφείου στην Καλαμάτα. 123.000 δικαιώματα εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα, περίπου κάθε χρόνο 3.000-3.500 χιλιάδες συναλλαγές πραγματοποιούνται και πλέον ένα καλό εργαλείο είναι στη διάθεση των πολιτών».

Μεγάλο βήμα
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Κτηματολογίου είπε πως γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της τελικής δομής του Κτηματολογίου, ενώ την ικανοποίησή τους εξέφρασαν και οι δύο βουλευτές

Ο κ. Χρυσομάλλης σημείωσε ότι όσο απλοποιούνται τα πράγματα, όσο ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες, τόσο πιο εύκολη γίνεται η ζωή όλων και του πιθανού επενδυτή, και τόσο καλύτερο είναι αυτό για τη χώρα, την οικονομία και τους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαντάς πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, έναν υψηλό στόχο, ο οποίος ολοκληρώνεται με τις προσπάθειες όλων.

Τέλος, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό, όπου- όπως είπε- κουβέντιασαν πολλά θέματα που απασχολούν τη Δυτική Μάνη και βρήκε σημαντική ανταπόκριση, ευχαριστώντας τον γι’ αυτό.

Της Βίκυς Βετουλάκη