22 μέρες «παλεύουν» να αντικαταστήσουν τους στύλους φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο

22 μέρες «παλεύουν» να αντικαταστήσουν τους στύλους φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο

Ρεκόρ αργοπορίας φαίνεται να διεκδικούν στο Δήμο Καλαμάτας αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους στύλους φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο.

Μετά την επικίνδυνη κατάσταση που είχε προκύψει στο σημείο, η αρμόδια υπηρεσία αποφάσισε να προβεί σε εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης των στύλων. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση του Δήμου στις 3 Ιουνίου, οι φθαρμένοι στύλοι ήταν περί τους 40.

Οι εργασίες, λοιπόν, ξεκίνησαν την 1η Ιουνίου και μπορεί να έχουμε φτάσει στις 22 του μήνα, αλλά αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, στην αρχή έφτασε στο σημείο μηχάνημα που έβγαλε τους στύλους για να αλλαχθεί το εσωτερικό που τους κρατά όρθιους.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν (οι περισσότεροι είχαν από την αρχή κλίση) και για 11 μέρες η περιοχή γύρω από τους Αγίους Αποστόλους δεν είχε φως, διότι παρέμεναν σβηστοί ή χωρίς φωτιστικά. Τότε με παρέμβαση του δημάρχου Καλαμάτας δόθηκε ρεύμα σε κάποιους από αυτούς και άναψαν.

Το «τραγικό» είναι ότι, ενώ βρισκόμαστε παραπάνω από 20 μέρες μετά, η παρέμβαση δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν ακόμα φωτιστικά που δε λειτουργούν. Μάλιστα, σε αρκετά που ήδη λειτουργούν τοποθετήθηκαν σπασμένα ή φθαρμένα φωτιστικά, ενώ ακόμα και σήμερα (σ.σ. χθες) κάποια φωτιστικά γύρω από το ναό των Αγίων Αποστόλων δεν έχουν τοποθετηθεί.

Δεν ξέρουμε πότε και αν σκοπεύουν να τελειώσουν αυτό το «μεγαλεπήβολο» έργο, αλλά μιλάμε για το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, την περιοχή δηλαδή στην οποία καθημερινά φθάνουν εκατοντάδες κόσμου, αφού εκεί, μεταξύ άλλων, λειτουργούν αρκετά μαγαζιά και το βράδυ, ενώ θεωρητικά αποτελεί ένα από τα «δυνατά» τουριστικά σημεία της πόλης…

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή το έργο θα τελειώσει, γιατί τείνει να «καταντήσει» το νέο γεφύρι της Άρτας…

Άγιοι Απόστολοι: περιμετρικά του ναού τοποθετήθηκαν οι στύλοι, αλλά τα φωτιστικά αγνοούνται

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση