27 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση- Συνελήφθη γιατί κυκλοφορούσε με ξύλινο ρόπαλο

27 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση- Συνελήφθη γιατί κυκλοφορούσε με ξύλινο ρόπαλο

Αρκετά άτομα για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, καθώς κι ένας νεαρός που κυκλοφορούσε με ένα ξύλινο ρόπαλο. Ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.561 άτομα, εκ των οποίων τα 1.191 ήταν Έλληνες και 370 αλλοδαποί, καθώς και σε 1.135 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 167 άτομα, από τα οποία 105 ήταν Έλληνες και 62 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 136  άτομα.

Βεβαιώθηκαν δε συνολικά 345 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία

Συνολικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 27 άτομα και αναλυτικά:

-Δεκατρία άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Ένας 38χρονος και ένας 23χρονος στον Άγιο Φλώρο, γιατί κατείχαν 11,2 γραμμάρια χασίς, στην Καλαμάτα ένας 24χρονος, ένας 18χρονος, ένας 27χρονος και ένας 21χρονος για κατοχή 1,4 γραμμαρίων χασίς, στη Μεσσήνη ένας 22χρονος για 0,3 γραμμάρια χασίς, ένας 47χρονος στην Καλαμάτα για κατοχή 11,2 γραμμαρίων χασίς, ένας 44χρονος στη Μεσσήνη για 1,5 γραμμάρια χασίς, ένας 19χρονος στην Καλαμάτα για κατοχή 1,5 γραμμαρίου χασίς, ένας 46χρονος στο Καλάμι Καλαμάτας για 0,8 γραμμάρια ηρωίνης, ένας 64χρονος στην Ανθούσα Οιχαλίας για κατοχή 3,2 γραμμαρίων ηρωίνης και, τέλος, ένας 24χρονος στην Καλαμάτα για ένα τσιγαριλίκι.

-Ένας 27χρονος στην περιοχή του Πηδήματος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στην κατοχή του ένα ξύλινο ρόπαλο (του μπέιζ μπολ) μήκους 70 εκατοστών.

-Έξι Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Επτά αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Εξιχνίαση κλοπής

Ένα 28χρονος και ένας 19χρονος είναι οι δράστες κλοπής που έγινε σε αυτοκίνητο στον οικισμό Μυλωνάς του Δήμου Μεσσήνης στις 3 Ιουνίου. Οι δράστες είχαν σπάσει το τζάμι παραθύρου και άρπαξαν 350 ευρώ και μια τραπεζική κάρτα. Στη συνέχεια με την τραπεζική κάρτα προέβησαν σε αγορές με 7 ανέπαφες συναλλαγές, συνολικής αξίας 150 ευρώ.

Την υπόθεση εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και σε βάρος των δύο νεαρών σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη