Α’ βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής για το 1ο νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Α’ βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής για το 1ο νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

A’ Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής της παιδικής Helmepa με θέμα «άνθρωποι και θαλάσσια ζωή σύμμαχοι για τον πλανήτη γη», κέρδισε το 1ο νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων στην κατηγορία «νηπιαγωγεία – ειδικά σχολεία».

Συγκεκριμένα, το βραβείο κέρδισε η μαθητική ομάδα 3266 (Ν) της εκπαιδευτικού Γαρυφαλιάς Τεριζάκη που αποτελείται από τους μικρούς καλλιτέχνες: Σοφία Μαχαίρα, Χρυσάνθη Αλέρτα, Θάλεια Χωραΐτη, Σταυρούλα Μακρή, Αλμπίνα Τόσκα, Μυρτώ Κοκκαλιάρη, Τζωρτζίνα Γλαροπούλου, Ηλία Γλαρόπουλο, Βασίλη Αντωναρόπουλο και Γιώργο Γκόνη.

Η τελετή βράβευσης έγινε στις 10 Ιουνίου σε διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως.

Στο 1ο νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων παραυρέθηκε ο κ. Γ. Καλιάνης, μέλος του Δ.Σ. της παιδικής Helmepa, προκειμένου να απονείμει τα βραβεία στους μικρούς ακτιβιστές και να μοιράσει δώρα στους ίδιους και στο σχολείο. Η αφίσα – όπως και οι υπόλοιπες που βραβεύτηκαν σε άλλες κατηγορίες – έχει ήδη αναρτηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αττικής και θα αποσταλεί σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της παιδικής Helmepa.

Αξίζει να τονισθεί, πως το 1ο νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων είναι μέλος του συγκεκριμένου οργανισμού 15 χρόνια και έχει ήδη διακριθεί 10 φορές, εκπροσωπώντας την Πελοπόννησο στο Συμβούλιο αντιπροσώπων που γίνεται κάθε Δεκέμβριο. Η πιο πρόσφατη εκπροσώπηση έγινε το Δεκέμβριο ’20 από τον Πέτρο Καραχούντρη, μέλος της μαθητικής ομάδας της εκπαιδευτικού κας Σκουτέρη. Η βράβευση αυτή – όπως και κάθε άλλη βράβευση στο παρελθόν – είναι γιορτή για όλη τη σχολική μονάδα, όχι μόνο για την ομάδα που κερδίζει. Όπως είπε και μια μαθήτρια «είναι σα να κερδίζει το σχολείο μας». Αντίστοιχα, σα να κερδίζει η πόλη μας, ο Δήμος Τριφυλίας, ο Νομός μας, η Περιφέρεια, κοκ.

Εκτός από το Α’ βραβείο όμως, το 1ο  νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, απέσπασε και νέα διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Bravo schools με τη δράση «Πλανόδια Χαριστική Βιβλιοθήκη».

Του Ηλία Γιαννόπουλου