Δεν ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των στύλων φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο

Δεν ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση  των στύλων φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο

Σε ανακοίνωσή του την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Καλαμάτας ενημέρωνε ότι ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των στύλων φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση ανέφερε επί λέξει: «Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση 42 στύλων φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης. Η εν λόγω παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία από την Υπηρεσία, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη από την τοποθέτησή τους στις αρχές της δεκαετίας του ’90».

Εμάς, όμως, δε μας αρέσει να αφήνουμε θέματα στη μέση, ειδικά θέματα σοβαρά για την πόλη, οπότε να επισημάνουμε ότι, προφανώς, στο Δήμο Καλαμάτας ξέχασαν να φτάσουν στην οδό Κουτσομητόπουλου, η οποία ξεκάθαρα ανήκει στο Ιστορικό Κέντρο.

Για εκεί, λοιπόν, δεκάδες φορές έχουμε γράψει για τους βομβαρδισμένους στύλους φωτισμού που είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν πάρει μεγάλη κλίση και φυσικά δε λειτουργούν, οπότε δε γίνεται να μιλούν για ολοκλήρωση εργασιών.

Ας ελπίσουμε οι άνθρωποι του Δήμου να επανέλθουν στο σημείο και να προβούν στην αντικατάστασή τους, γιατί πέραν του ότι είναι επικίνδυνοι για τους πεζούς, οι συγκεκριμένοι στύλοι δεν εξυπηρετούν και το λόγο ύπαρξή τους, αφού κάθε βράδυ στον πεζόδρομο επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι.
Π.Μπ.

Υ.Γ.1: Καλό θα ήταν ακόμα, πριν «βγει» η παραπάνω ανακοίνωση από το Δήμο Καλαμάτας, να γίνει ένας έλεγχος αν όλα τα φωτιστικά λειτουργούν ή όχι… Γιατί σίγουρα κάθε βράδυ κάποια δεν ανάβουν…

ΥΓ2: Ας ελπίσουμε, επίσης, οι άνθρωποι του Δήμου να έχουν ήδη προβεί σε παραγγελία κάποιων νέων «καπέλων», αφού ορισμένα είτε είναι σπασμένα είτε έχουν φθορές…

Υ.Γ.3: Ένα ολικό βάψιμο των στύλων δε θα ήταν άσχημη ιδέα.