Εγκρίθηκαν πρακτικά διαγωνισμών για λιμενικά έργα σε Μάνη και Κυπαρισσία

Εγκρίθηκαν πρακτικά διαγωνισμών  για λιμενικά έργα σε Μάνη και Κυπαρισσία

Λιμενικά έργα που αφορούν στην περιοχή της Μάνης ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και γι’ αυτά μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε, εγκρίθηκαν τα πρακτικά των διαγωνισμών για τα έργα:

-«Επισκευή προβλήτας (Τίκλα) Καρδαμύλης Δήμου Δυτικής Μάνης», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ

-«Συμπληρωματική ανάπλαση παραλίας στην Τ.Κ. Αβίας Δήμου Δυτικής Μάνης», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού για την επισκευή κρηπιδώματος του παλαιού προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας.

Μάνη
Τα έργα αυτά, όπως εξήγησε ο κ. Αναστασόπουλος, είναι αναγκαία και επείγοντα, επειδή πρόκειται να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας απρόβλεπτων έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων (με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τους έντονους κυματισμούς) που έπληξαν την παράκτια περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης μεταξύ 28ης και 30ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Για το έργο στη θέση «Τίκλα» Καρδαμύλης, προβλέπεται η αποκατάσταση του προφυλακτήριου τοίχου της προβλήτας, η οποία υπέστη εκτεταμένες ζημιές, καθώς και συγκεκριμένη επέκτασή του για τη βελτίωση της δυναμικής ανάσχεσης των φαινομένων διάβρωσης που προκλήθηκαν και ενδέχεται να προκληθούν. Επιπλέον, θα ανακατασκευαστεί το ήδη κατεστραμμένο δάπεδο της προβλήτας με στόχο την ασφαλή χρήση της από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Αβία και Κυπαρισσία
Όσον αφορά στο έργο στην Αβία, έρχεται να επιλύσει το πρόβλημα σημαντικής απομάκρυνσης του αμμοχαλικώδους υλικού της τεχνητής αναπλήρωσης της παραλίας, προερχόμενο από το παραπάνω φυσικό φαινόμενο, ενώ προβλέπονται παρεμβάσεις αποκατάστασης με τα κατάλληλα υλικά.

Επιπλέον, στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε και το πρακτικό διαγωνισμού για το έργο «Επισκευή κρηπιδώματος του παλαιού προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, με ποσοστό έκπτωσης 17%.

ΚΤΕΟ
Σε ερώτηση για την παύση λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ, ο κ. Αναστασόπουλος απάντησε ότι πλέον είχε μεγάλο κόστος και ελάχιστα έσοδα, ενώ και το προσωπικό ήταν περισσότερο απαραίτητο στη Διεύθυνση Μεταφορών.

Μάλιστα, παρατήρησε ότι εδώ και πολύ καιρό η λειτουργία του είχε περιορισθεί μόλις σε μια ημέρα την εβδομάδα.

Ωστόσο, καταλήγοντας είπε ότι δεν υποστηρίχθηκε και από τους άλλους φορείς και υπηρεσίες, αφού ούτε οι Δήμοι έστελναν εκεί τα αυτοκίνητά τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη